Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Το Βέλγιο έκανε «δώρο» στην Ελλάδα, νίκησε με 4-3 στη Βοσνία

Το Βέλγιο έκανε «δώρο» στην Ελλάδα, νίκησε με 4-3 στη Βοσνία
Το δώρο του Βελγίου στην Ελλάδα έγινε, αρκεί η Εθνική ομάδα να το εκμεταλλευτεί. Οι «κόκκινοι διάβολοι», αν και «αδιάφοροι» βαθμολογικά επικράτησαν με 4-3 της Βοσνίας στο Σαράγεβο σε ένα «χροταστικό» ματς και, πλέον, η «γαλανόλευκη» κρατά την τύχη στα χέρια της, όσον αφορά την 2η θέση του 8ου ομίλου, που μπορεί να δώσει το «εισιτήριο» για τα μπαράζ πρόκρισης στους τελικούς του παγκοσμίου κυπέλλου της Ρωσίας.


Η Ελλάδα πρέπει απόψε (21:45) να περάσει το εμπόδιο της Κύπρου στην Λευκωσία, έτσι ώστε να επιστρέψει στην 2η θέση του γκρουπ και την προσεχή Τρίτη να τη «σφραγίσει» στην εντός έδρας αναμέτρηση με το Γιβραλτάρ. Από κει και πέρα η ελληνική ομάδα θα ελπίζει να μην βρεθεί στον όμιλο των «χειρότερων» δεύτερων, έτσι ώστε να διεκδικήσει το «εισιτήριο» για τους τελικούς του Μουντιάλ μέσω των μπαράζ του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Το Βέλγιο προηγήθηκε νωρίς, βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο από τους Βόσνιους (1-2), αλλά στο δεύτερο μέρος κυριολεκτικά «πάτησε» τους γηπεδούχους και με δύο γκολ και πολλές χαμένες ευκαιρίες πήρε το «διπλό» (4-3)(30΄ Μεντούνγιανιν, 39΄ Βίστσα, 82΄ Ντούμιτς - 4΄ Μενιέ, 59΄ Μπατσουαγί, 68΄ Βερτόνγκεν, 84΄ Καράσκο), ανοίγοντας το δρόμο για την Ελλάδα... Η ομάδα του Μπαντζάρεβιτς θα ταξιδέψει την προσεχή Τρίτη (10/10) στο Ταλίν για το ματς με την αδιάφορη βαθμολογικά Εσθονία, αλλά ό,τι κι αν κάνει δεν έχει καμία ελπίδα να πάει στα μπαράζ μετά την ήττα από το Βέλγιο.

ΒΟΣΝΙΑ (Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς): Μπέγκοβιτς, Ντούμιτς, Βίστσα (71΄ Χαϊρεβιτς), Βράνιες, Σούνιτς, Κολάσινατς, Μπέσιτς (62΄ Γιάγιαλο), Μεντούνγιανιν (75΄ Ιμπίσεβιτς), Λούλιτς, Ντούλιεβιτς, Τζέκο. ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Μενιέ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνγκεν, Ντε Μπράιν, Φελαϊνί (30΄ Ντεντονκέρ), Αζάρ, Καράσκο (90΄+1 Τσαντλί), Μέρτενς (46΄ Τίλεμανς), Μπατσουαγί.
Με... καυτό τον Μάρκους Μπεργκ (χατ τρικ) η Σουηδία διέλυσε με 6-0 του Λουξεμβούργο στην Στοκχόλμη και προσωρινά πέρασε στην κορυφή του 1ου ομίλου, όπου θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει ξανά η Γαλλία σε λίγες ώρες, αρκεί να περάσει με νίκη από την Βουλγαρία.