Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

«Σφαλιάρα» της ΑΕΚ στην Τρίπολη – Εχασε με 2 - 0 από τον Αστέρα

«Μπλόκο» της ΑΕΚ στην Τρίπολη, 2-0 ο Αστέρας
Τεράστια ευκαιρία να ξεφύγει ακόμη περισσότερο από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό έχασε η ΑΕΚ. Το ροτέισον του Χιμένεθ δεν βγήκε και η Ένωση έπεσε θύμα του εξαιρετικού Αστέρα που επικράτησε 2-0 στην Τρίπολη. Ο Αστέρας Τρίπολης είναι η ομάδα που έπαυσε το εφετινό αήττητο της ΑΕΚ στη Super League στο «Θ. Κολοκοτρώνης», στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής. Οι Αρκάδες έφτασαν στην
πρώτη νίκη τους στο πρωτάθλημα σκοράροντας στο δεύτερο ημίχρονο με τους Μουνάφο στο 47ο και Μανιά στο 81ο λεπτό.
Οι γηπεδούχοι εγκλώβισαν με την τακτική τους την Ένωση και δεν την άφησαν να φανεί απειλητική στο πρώτο ημίχρονο, με εξαίρεση μια στατική φάση στο 23΄, όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ και ο Γιόχανσον πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Οι Αρκάδες έδωσαν το χαμηλό ρυθμό που ήθελαν, σε ένα παιχνίδι που στο πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από τα αρκετά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας, εκατέρωθεν.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν όμως τον απόλυτο αιφνιδιασμό με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ, πριν καν συμπληρωθούν πέντε λεπτά. Στο 47’ ο Βραζιλιάνος μπακ έχασε την μπάλα στα όρια της περιοχής, ο Δουβίκας έβγαλε σχεδόν ανενόχλητος την σέντρα. Ο Τσιντώτας δεν έκανε καλή εκτίμηση της φάσης και ο Μουνάφο που βρήκε την μπάλα μπροστά του και στρωμένη, την έστειλε στα δίχτυα.
Στο 51΄ ο Αστέρας έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, καθώς ο σουτ του Ισνάλδο από πλάγια θέση βρήκε στον Γιαννούτσο και κατέληξε στο αριστερό δοκάρι της ΑΕΚ
Ο Χιμένεθ συνέχισε τις αλλαγές ρίχνοντας στο παιχνίδι και τον Χριστοδουλόπουλο και τον Τρίστασον. Χωρίς πάντως να μπορεί να αλλάξει κάτι στην κάκιστη επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ.
Με τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ να αδυνατούν να δημιουργήσουν και να απειλήσουν, ο Αστέρας δεν κρατούσε απλώς με άνεση το προβάδισμα αλλά στο 81ο λεπτό έφτασε και σε δεύτερο γκολ, όταν σε εξαιρετική αντεπίθεση ο Μανιάς έφυγε στην πλάτη της άμυνας και νίκησε τον Τσιντώτα, υπογράφοντας την πρώτη εφετινή νίκη της ομάδας του.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Τσουκαλάς, Μουνάφο, Μαντίντα (90’ Τόνσο), Ισνάλντο 79’ Τσιλιανίδης), Καλτσάς, Δουβίκας (73’ Μανιάς)
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βινίσιους (55’ Λιβάγια), Γιαννούτσος, Βράνιες, Μπακάκης, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Μπακασέτας (63’ Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (71’ Τρίστασον).

------
Ο Λεβαδειακός διατήρησε το εφετινό αήττητο στη Super League, καθώς ύστερα από συγκλονιστικό παιχνίδι νίκησε 2-1 (83΄ πεν. Μπραντάο, 90΄+2 Γιακουμάκης - 6΄ Παπάζογλου) με ανατροπή τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Λιβαδειά, στο ντεμπούτο του Ζόραν Βούλιτς στον πάγκο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».
Η ομάδα της Ριζούπολης αιφνιδίασε τους γηπεδούχους στο 6ο λεπτό, όταν σε φάουλ του Μενδρινού ο Παπάζογλου προσπάθησε για την κεφαλιά, δεν την έκανε αλλά βρήκε την μπάλα στο πέσιμο και σκόραρε, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για χέρι του σκόρερ, αλλά τον Τζήλο να δείχνει τη σέντρα

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης, Μεντί, Φαβάρο, Ζαραδούκας (52΄ Μπελγκαζουανί), Νιασέ (70΄ Γιακουμάκης), Μητρόπουλος, Γιουσούφ, Τόνι Σίλβα, Μπραντάο.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Μπαρτολίνι, Παπάζογλου, Μπιτζιμίν, Κούρος, Χουάρες (73΄ Κονέ), Μενδρινός (87΄ Μπαμπιάρζ), Αλμπάνης (67΄ Σιατραβάνης), Μάατσεν, Καστιγέχος.

----
Η Ξάνθη επιβεβαίωσε ότι παίζει καλύτερα μακριά από τα Πηγάδια, καθώς επικράτησε στην Κέρκυρα της ομώνυμης ομάδας 2-0, με γκολ των Μεχία στο 65΄ και Σιλά στο 85΄, στο πλαίσιο της 6ης ημέρας του πρωταθλήματος. Η σημερινή ήταν η δεύτερη νίκη για το συγκρότημα της Θράκης μακριά από την έδρα του, όπου ακόμη δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης.
Η αποβολή του Μπαλάφα στο 72ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη, όμως, δεν επέτρεψε στην ομάδα του Ιονίου να φτάσει σε κάτι καλύτερο.
KΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Αρτυματάς (46΄ Βενέτης), Τουράμ (71΄ Ντουαλά), Γκόμες, Παμλίδης, Σπίνουλας, Σιόντης, Μπαλάφας, Επστάιν (43΄ Νούνες), Ντιόγκο, Γρομητσάρης.
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Γέντρισεκ (63΄ Ρότσε), Λισγάρας, Ντε Λούκας, Κασάδο, Μπρίτο (87΄ Κάστρο), Καμαρά, Σβαρνάς, Μεχία, Κίκε (79΄ Σιλά).

------
Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τον αγώνα Λαμία - Πανιώνιος.