Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Στρατηγάκος και Νικολάκου «Πολιτικό βαρίδι για την Πελοπόννησο ο κ. Πατσαρίνος»



 https://www.flynews.gr/wp-content/uploads/2017/08/nikolakakou.jpghttp://foninews.gr/wp-content/uploads/stratigakos.jpg
Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλίας Στρατηγάκος και η Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσαν:


«Είναι ολοφάνερο ότι η στάση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου υποβαθμίζει τη λειτουργία και των δύο συλλογικών οργάνων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στα οποία συμμετέχει.

Είναι «βαρίδι» για την Πελοπόννησο, γιατί, ενώ θα έπρεπε να ασκεί ουσιώδη κριτική και να καταθέτει προτάσεις για τα προβλήματα των Πελοποννησίων πολιτών, αναλώνεται σε τακτικισμούς, επικοινωνισμούς και διαδικαστικά ζητήματα, που δεν αφορούν κανένα. Αν είχε κάνει την αυτοκριτική του θα το είχε αντιληφθεί.

Ο κ. Πατσαρίνος αντιλαμβάνεται το Περιφερειακό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή ως συνδικαλιστικά όργανα και όχι ως τα κυρίαρχα πολιτικά όργανα της Πελοποννήσου. Αυτή είναι μια από τις βασικότερες διαφορές μας, την οποία έχουν με σαφήνεια αξιολογήσει στις εκλογές οι πολίτες.

Παρότι θεωρεί ότι εκφράζει έναν προοδευτικό πολιτικό χώρο και η Κυβέρνηση, την οποία υποστηρίζει, ευαγγελίζεται την απλή αναλογική ως διαδικασία πολιτικού διαλόγου, συναίνεσης και συνεννόησης, ο ίδιος φέρει βαρύτατη την προσωπική του ευθύνη, καθώς ενώ ήταν παρών στο ΠΕΣΥ δήλωσε απών προκειμένου να μη δώσει τη δυνατότητα να συνεδριάσει το συλλογικό όργανο.

Επιπρόσθετα, αφήνει στο απυρόβλητο και δεν ασκεί κριτική στα στελέχη της παράταξής του, τα οποία σε ποσοστό 50% απουσίαζαν, εκ των οποίων και ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Περιορίζεται ωστόσο να εκφράσει τις «φαντασιώσεις» του για πρόβλημα στη συνοχή της παράταξης της πλειοψηφίας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Οικονομική Επιτροπή τηρούν απαρέγκλιτα τον κανονισμό λειτουργίας τους, συνεδριάζουν με ανοιχτή διαδικασία, ώστε ο κάθε πολίτης να ενημερώνεται πλήρως και έχουν να επιδείξουν σπουδαίο έργο προς όφελος της Πελοποννήσου.

Είναι ιδιαίτερα λυπηρό ο κ. Πατσαρίνος, ο οποίος είναι και μέλος του Δ.Σ. της ΕΝ.ΠΕ., αφενός, να αποποιείται το ρόλο του και να απαξιώνει το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας, αφετέρου, να εμφανίζεται «δικολάβος υπεράσπισης» Κυβερνητικών παραγόντων, Βουλευτών και Δημάρχων, όπως το συμφέρον του κάθε φορά του υπαγορεύει.

Οι πολίτες επέλεξαν για Περιφερειάρχη τον κ. Τατούλη και για τη διοίκηση της Περιφέρειας τους συνεργάτες του και μαζί θα συνεχίζουμε να γράφουμε την ιστορία της Πελοποννήσου».   

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου