Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Όσο περισσότερα τσιγάρα, τόσο λιγότερη η τεστοστερόνη



smokingvstestoster.jpgΌσο περισσότερα τσιγάρα, τόσο λιγότερη η τεστοστερόνη


Όσο πιο πολύ καπνίζουν οι άντρες, τόσο πιο χαμηλά είναι τα επίπεδα της τεστοστερόνης, με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιαγγειακών
συμβαμάτων, αλλά και στυτικής δυσλειτουργίας.

Διαβάστε περισσότερα

Da_Vinci_Xi.jpgΣτο «ΥΓΕΙΑ» το τελευταίας γενιάς Σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής da Vinci Xi


Το ΥΓΕΙΑ βελτιώνει ακόμη περισσότερο την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει στους ασθενείς του αναβαθμίζοντας τα ρομποτικά συστήματα των χειρουργείων του, με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του υπερσύχρονου ρομποτικού συστήματος DaVinci Xi.

Διαβάστε περισσότερα

H Siemens Healthineers αποκτά την Epocal από την Alere ολοκληρώνοντας το χαρτοφυλάκιο των αναλυτών αερίων αίματος

epoc.jpg

Η Siemens Healthineers έχει συνάψει οριστική συμφωνία για την απόκτηση της Epocal Inc., θυγατρικής της Alere Inc.

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Υγείας: Υπάρχει επάρκεια εμβολίων για την ιλαρά

ilara.jpg 

Με αφορμή δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι παρατηρούνται ελλείψεις στα εμβόλια ιλαράς- παρωτίτιδας- ερυθράς, το υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι υπάρχει επάρκεια σκευασμάτων καθώς τα αποθέματα ανέρχονται σε 100.000 εμβόλια.


Διαβάστε περισσότερα

Η ενημέρωση σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με την ψηφιακή καταπόνηση των ματιών βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα

Digital-Eye-Strain.jpg

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Novartis, η ενημέρωση σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με την ψηφιακή καταπόνηση των ματιών βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, παρόλο που η χρήση των ψηφιακών συσκευών έχει αυξηθεί δραματικά.

Διαβάστε περισσότερα

Απεργία των καθηγητών της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών


dentalschool.jpg
Σε απεργία αποφάσισαν να προχωρήσουν τα μέλη ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών λόγω των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και τα οποία απειλούν την ομαλή λειτουργία της Σχολής.


Διαβάστε περισσότερα

champstress.jpgΚάνετε πρωταθλητισμό; Πώς μπορείτε να διαχειριστείτε το στρες


Είναι γενικά αποδεκτό ότι τα αθλήματα απαιτούν αρκετές ικανότητες όπως πνευματική εγρήγορση, αναλυτικές ικανότητες, μνήμη, προβλεψιμότητα, στρατηγική και προσοχή και μ’ αυτόν τον τρόπο μπορούν να ενισχύσουν την πνευματική ανάπτυξη των ατόμων. Επίσης, τα αθλήματα αποτελούν ένα υγιή τρόπο έκφρασης, διασκέδασης και κοινωνικοποίησης.

Διαβάστε περισσότερα

stekeelpno.jpgΟι αποφάσεις του ΣτΕ για την απομάκρυνση Γιαννόπουλου και Μπίτα από το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ


Επί της απομάκρυνσης του κ. Αθανάσιου Γιαννόπουλου και του κ. Δημήτριου Μπίτα από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ, εκδόθηκαν οι υπ’ αριθμ. 2051/2017 και 2052/2017 αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι οποίες και δικαιώνουν πλήρως τις ενέργειες επί του θέματος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα

Μέση ωτίτιδα και εξέλιξη του λόγου στα παιδιά

medotitis.png
Ένα πολύ ενδιαφέρον κεφάλαιο στο βιβλίο του καθηγητή ΩΡΛ κ. Χελιδόνη, αναφέρεται στα προβλήματα του λόγου που μπορεί ν’ αποκτήσουν τα παιδιά που πάσχουν από επαναλαμβανόμενα επεισόδια μέσης ωτίτιδας, και παρουσία υγρού για μεγάλο χρονικό διάστημα στο μέσο αυτί (εκκριτική ωτίτιδα).

Διαβάστε περισσότερα

Θετικά αποτελέσματα για το μη ελεγχόμενο επίμονο άσθμα και την πνευμονική λειτουργία

asthmasanofi.jpg
Η Sanofi και η Regeneron ανακοινώνουν θετικά αποτελέσματα για το Dupilumab από μία κλινική μελέτη Φάσης 3 για το μη ελεγχόμενο επίμονο άσθμα
Το υπό έρευνα dupilumab μείωσε τις σοβαρές κρίσεις άσθματος και βελτίωσε την πνευμονική λειτουργία


Διαβάστε περισσότερα

Οστεοπόρωση: Τα «μυστικά» για τη σωστή θεραπεία των γυναικών

Osteoporosis-2.jpg
Κάθε χρόνο, διεθνώς, 200 εκατομμύρια γυναίκες προσβάλλονται από οστεοπόρωση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μια στις δύο γυναίκες, άνω των 50 ετών να υποστεί τουλάχιστον ένα οστεοπορωτικό κάταγμα, με συνηθέστερα αυτά των σπονδύλων, αυχένα, κεφαλής μηριαίου οστού και καρπού.

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Υπουργού Υγείας Α. Ξανθού στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Επείγουσας Ιατρικής

xanthos.jpg

Τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των δημόσιων νοσοκομείων αποτελούν ένα πραγματικό «πεδίο μάχης» με την αρρώστια και την απειλή της ζωής, στο οποίο  δοκιμάζονται καθημερινά η αξιοπρέπεια και το αίσθημα ασφάλειας των ασθενών, οι αντοχές των γιατρών και των νοσηλευτών και η αξιοπιστία  της δημόσιας περίθαλψης.


Διαβάστε περισσότερα


stogiatro.gr