Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Θρήνος στο Δερβένι κι ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ

Θρήνος στο Δερβένι κι ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ ! 
Mε τραγωδία ξεκίνησε χθες η πρώτη μέρα του πρωταθλήματος της β΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας στην Κορινθία. Ένας 32χρονος ποδοσφαιριστής στο γήπεδο του Δερβενίου στο οποίο διεξαγόταν ο αγώνας μεταξύ των ομάδων Λυκοποριά – Πρόοδος Αγίου Βασιλείου, ένιωσε αδιαθεσία, μετά από λίγο έχασε τις αισθήσεις του και αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, τελικά κατέληξε.
Και τώρα είναι η ώρα να χυθούν τα κροκοδείλια δάκρυα, να ειπωθούν τα αμέτρητα συλλυπητήρια και οι γνωστές φράσεις: «Κρίμα», «Ήταν κάτι τραγικό», «Δεν μπορούμε ακόμα να το πιστέψουμε» και πολλά άλλα. Άντε λοιπόν! Κλάψτε και συγκινηθείτε ακόμα μια φορά! Και το επόμενο Σαββατοκύριακο, όλα θα είναι
ακριβώς το ίδιο. Το περιστατικό θα αρχίσει σιγά – σιγά να ξεχνιέται και δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα! Μέχρι την επόμενη τραγωδία…
Ευθύνη καμία! Απολογία από κανέναν! Τιμωρία κανείς! Λάθη και παραλείψεις πάλι κάτω από το χαλί για να κρύψουμε καλά ό,τι φοβίζει και ό,τι –ίσως- δημιουργεί τύψεις. Σήμερα επιβάλλεται σιωπή! Σήμερα είναι ημέρα πένθους για το Δερβένι, για τη μάνα, τον πατέρα και τα αδέρφια αυτού του παιδιού που έφυγε άδικα και πρόωρα, έχοντας μια ολόκληρη ζωή μπροστά του. Και ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ να βγαίνει από τα πικραμένα χείλη τους, αφού δεν έχουν την αντοχή από τον πόνο να πουν κάτι άλλο…
Αύριο όμως, είναι μια άλλη μέρα. Είναι η μέρα της απόδοσης ευθυνών για τις τραγικές παραλείψεις για τις οποίες είμαστε όλοι υπεύθυνοι. ΟΛΟΙ! Και οι αθλητικοί παράγοντες του νομού και οι δημοσιογράφοι, –ιδιαίτερα της αθλητικής δημοσιογραφίας στην Κορινθία- και ο ίδιος ο φίλαθλος κόσμος και η κοινωνία.
Είναι επιτέλους η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους και να σταματήσουμε να «χαϊδεύουμε ηθικούς αυτουργούς και εγκληματίες»! Και μην πει κανείς ότι δεν μπορεί να υπάρχει ασθενοφόρο σε κάθε γήπεδο. Αυτό είναι γνωστό και σίγουρα ανέφικτο όταν γίνονται ταυτόχρονα τόσοι αγώνες. Μπορεί όμως να υπάρχει ΕΠΊΣΗΜΟΣ γιατρός και όλες οι πρώτες βοήθειες.
Και επειδή γνωρίζω πολύ καλά τα αθλητικά δρώμενα και σήμερα είμαι το λιγότερο αγανακτισμένος και αηδιασμένος θα κάνω ένα δημοσιογραφικό ερώτημα: Ποιος ή ποιοι εξέτασαν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας; Πρέπει να παρέμβει άμεσα η Δικαιοσύνη και να ζητηθούν οι εξετάσεις των ποδοσφαιριστών και βεβαίως και του παιδιού που έφυγε άδικα.
Γιατί ξέρω και ξέρουν επίσης πολλοί άλλοι, ΠΩΣ γίνονται αυτές οι «εξετάσεις» -στην πλειοψηφία τους- και πώς υπογράφονται πιστοποιητικά υγείας για όλους τους αθλητές μιας ομάδας, χωρίς καν να τους έχει αντικρίσει κανείς!!! Είναι έτσι ή δεν είναι; Για 300 και 400 ευρώ μπαίνουν στη «ρώσικη ρουλέτα» οι ζωές νέων ανθρώπων. Γιατί τόσο κοστολογείται μάλλον μια ανθρώπινη ζωή!
Συγχωρέστε με για το έντονο ύφος, αλλά είμαι πολύ θυμωμένος με αυτό που συνέβη. Πρέπει όλοι από αύριο να απολογηθούμε στην οικογένεια αυτού του παιδιού. Για όσα δεν έγιναν όλα αυτά τα χρόνια. Για όλα τα «κακώς κείμενα» που ξέραμε και δεν βροντοφωνάζαμε συνεχώς μέχρι να γίνουν σωστά. Η ευαισθησία και η αγάπη για τον αθλητισμό δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι μόνο στα λόγια, πρέπει να είναι και πράξεις. Κάποιες προτάσεις έχουν ήδη γίνει και είναι στη σωστή κατεύθυνση. Ας γίνουν λοιπόν έργο.
Και να πούμε και στη μάνα αυτού του παιδιού ένα μεγάλο ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Ακόμα κι αν αυτή η λέξη, δεν έχει πια καμία σχεδόν σημασία για την ίδια. Γιατί τώρα πλέον, είναι ήδη πολύ αργά…
Γ.Ρ.
moriasnews.gr