Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Ο δρόμος Παραλογγοί – Τριπόταμα



 http://www.pna.gr/media/k2/items/cache/10a136166ea4d41d8376be4f9be3fe65_Generic.jpg
Οι Αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας και Υποδομών κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, σχολιάζοντας την ερώτηση του Βουλευτή Αρκαδίας κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για το δρόμο Παραλογγοί – Τριπόταμα δήλωσαν τα εξής:

«Ξαναλέμε στον κύριο Βουλευτή ότι για όλα τα έργα η αρμοδιότητα των οποίων είναι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, και κανενός άλλου, οφείλει, στο επίπεδο της καλής συνεργασίας που έχουμε, να απευθύνεται στην Περιφερειακή αρχή για τα θέματα που τον απασχολούν, καθώς κανένα Υπουργείο δεν έχει αρμοδιότητα να απαντήσει για θέματα που δεν χειρίζεται.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι η Περιφερειακή αρχή από το 2011 μέχρι σήμερα ουδέποτε εγκατέλειψε το δρόμο, αντίθετα, ενέσκηψε πραγματικά σε ένα από τα πιο δύσκολα έργα στην  Πελοπόννησο με σοβαρότητα, προκειμένου να αποδώσει πλήρως λειτουργικό και ασφαλές στους πολίτες το έργο.
Μας εντυπωσιάζει πως ο φίλος μας βουλευτής, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή και θα έπρεπε να γνωρίζει την πραγματικότητα, να καταφέρεται εναντίον του μοναδικού φορέα που προσέγγισε το πρόβλημα με υπευθυνότητα και θέλησε να δώσει οριστικές λύσεις.
Είναι ακόμα απαράδεκτο να εμφανίζεται ότι δεν γνωρίζει το έργο, ούτε τις διαδικασίες ένταξης και χρηματοδότησης έργου από συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, τη στιγμή που έχει διατελέσει Υπουργός αρμόδιος για το ΕΣΠΑ, και απ’ την άλλη πλευρά να αναλώνεται σε επικοινωνισμούς παλαιάς κοπής για να δηλώσει την παρουσία του.
Ο δρόμος Παραλογγοί – Τριπόταμα κατά το παρελθόν αντιμετώπισε δύο αποτυχημένες απόπειρες υλοποίησής του, την πρώτη το 1995 και τη δεύτερη το 2007, όταν και προϋπολογίστηκαν, χωρίς να δαπανηθούν, τα 2,1 εκατομμύρια ευρώ, στα οποία αναφέρεται.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά το προσωπικό ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το 2011, επιχείρησε να εντάξει στο προηγούμενο ΕΣΠΑ το έργο, κάτι το οποίο όμως δεν κατέστη εφικτό, δεδομένου ότι έλλειπαν σημαντικές μελέτες, εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις.
Πρώτιστο μέλημά της ήταν λοιπόν η μελετητική ωρίμανση του έργου προκειμένου ώστε, όχι μόνο να εξασφαλιστεί η ένταξή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αλλά να υλοποιηθεί σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και άνεσης.
Τον ενημερώνουμε τέλος ότι η Περιφέρεια, με τις δικές της υπηρεσίες ολοκληρώνει τις απαραίτητες μελέτες και άμεσα θα δημοπρατήσει την υλοποίηση του έργου, με στόχο μέσα στο 2018 να έχει ολοκληρωθεί».