Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 82ης Δ.Ε.Θ

http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/09/mitsotakis-1300-1.jpg
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται από σήμερα, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 82ης Δ.Ε.Θ., επισκέφθηκε το πρωί την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης όπου φιλοξενούνται επιχειρήσεις πληροφορικής, υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας. Απευθυνόμενος στους επικεφαλής των επιχειρήσεων και εργαζόμενους που
βρέθηκαν στη συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στο όραμά του για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης,είχε σήμερα, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, συνάντηση με μαθητές που διακρίθηκαν στην Μαθηματική Ολυμπιάδα και με φοιτήτριες της Αρχιτεκτονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που - στο πλαίσιο της διπλωματικής εργασίας τους - κέρδισαν ένα από τα πρώτα βραβεία σε παγκόσμιο διαγωνισμό αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού.

Ειδικότερα, συναντήθηκε με τον Βασίλη Γεωργιάδη, πρωτοετή φοιτητή του Α.Π.Θ., που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Μαθηματικών και τον Ραφαήλ Τσιάμη, μαθητή της Γ’ Λυκείου, που κέρδισε το αργυρό μετάλλιο. Σημειώνεται ότι ο Ραφαήλ Τσιάμης κατέκτησε την πρώτη θέση και στην τελική φάση του διαγωνισμού Αστρονομίας και θα συμμετάσχει, το Νοέμβριο, στην 11η Ολυμπιάδα Αστρονομίας, που θα γίνει στην Ταϊλάνδη. Συναντήθηκε, επίσης, με τις τελειόφοιτες φοιτήτριες του τμήματος αρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ., Μαρία Λανταβού και Ευθυμία Δουρουδή, οι οποίες  - με το σχέδιό τους για το έξυπνο ρούχο - απέσπασαν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Product Design», ανάμεσα σε 512 προτεινόμενα έργα φοιτητών και επαγγελματιών αρχιτεκτόνων από 30 χώρες, στον παγκόσμιο διαγωνισμό αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού για τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου «Rethinking the Future».

Οι δύο φοιτήτριες σχεδίασαν ένα «έξυπνο» ρούχο (wearable), που μπορεί να προσαρμόζεται στις εναλλαγές της θερμοκρασίας, αλλά και στις διαφορετικές δραστηριότητες της μέρας.   

 Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπου είχε συνάντηση με τον ιδρυτή του κ. Νίκο Παπαγεωργίου και το Διοικητικό Συμβούλιο. Συνομίλησε με γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς και επισκέφθηκε το τμήμα πυρηνικής ιατρικής. Κατά την επίσκεψή του ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να επισκεφθώ το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου και στο πρόσωπο του κ. Παπαγεωργίου να αναγνωρίσω έναν μεγάλο εθνικό ευεργέτη. Θέλω να πω πόσο σημαντικό το έργο το οποίο έχει αφήσει. Και πόσο σημαντικό είναι σήμερα, στην Ελλάδα της κρίσης, να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι να αντιλαμβάνονται ότι έχουν μια ευρύτερη υποχρέωση απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, η οποία δεν εξαντλείται απλά στην άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βρέθηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, το μεσημέρι, στην πλατεία Αριστοτέλους και περπάτησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην Πλατεία Αριστοτέλους ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συναντήθηκε με βουλευτές και στελέχη του Κόμματος, καθώς και μέλη της ΟΝΝΕΔ.

Στη διάρκεια της παρουσίας του στο κέντρο της πόλης, ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με νέους για θέματα της επικαιρότητας, ανάμεσα στα οποία η επένδυση στις Σκουριές και το ατύχημα στο Σαρωνικό.

Συνάντησε, επίσης, καταστηματάρχες και συνομίλησε με περαστικούς - έναν οδοκαθαριστή, ένα λαχειοπώλη και άλλους - που έσπευσαν να τον χαιρετίσουν και να του πουν για τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ έφτασε στο Μουσείο στις 8 το βράδυ και τον υποδέχτηκε ο διευθυντής του Βασίλης Νικόλτσιος, ο οποίος τον ξενάγησε. Στη διάρκεια της παραμονής του ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.