Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Ντόρτια με το καλημέρα ο Ολυμπιακός στην «πρεμιέρα» της Super League κόντρα στην ΑΕΛ

Ιδανικό ξεκίνημα πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στο νέο πρωτάθλημα. Τι κι αν δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο; Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός  Η ομάδα του Μπέσνικ Χάσι επικράτησε της ΑΕΛ με 4-1 στο κεκλεισμένων των θυρών "Γ. Καραϊσκάκης", στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Superleague, πανηγυρίζοντας για έβδομη σερί σεζόν τη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. . Έτσι ξεκινά με νίκη στη Super League 2017-18 και ανεβαίνει από νωρίς, στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στο δεύτερο μέρος κι ειδικά μετά το αυτογκόλ του Φιγκέιρας, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, «καθαρίζοντας» με συνοπτικές διαδικασίες την ΑΕΛ. Οι «βυσσινί» είχαν την ευκαιρία να κάνουν τ0 2-2 στο 73′, αλλά ο Καπίνο σταμάτησε τον Ζίζιτς, με τους Πειραιώτες να πετυχαίνουν δύο γρήγορα γκολ στη συνέχεια και να φτάνουν άνετα στην τελική επικράτηση.
Πλέον ο Ολυμπιακός στρέφει την προσοχή του στο εκτός έδρας παιχνίδι της Τρίτης με τη Ριέκα, στο πλαίσιο των πλέι οφ του Champions League.
Ο Μπέσνικ Χάσι προχώρησε σε οκτώ αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι της Τετάρτης με τη Ριέκα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καλοί στο ξεκίνημα του αγώνα, αδυνατώντας να δημιουργήσουν ευκαιρές για γκολ. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές μετά το πρώτο μισάωρο και στο 3′ έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία τους, με τον Μπόζοβιτς να αποκρούει εξ επαφής την καρφωτή κεφαλιά του Φορτούνη.
Στο 33′ οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ. Ο Σεμπά μπήκε στην περιοχή κι έκανε το γύρισμα, ο Φάρκας έκοψε την πορεία της καθαρά με το χέρι, με τον ρέφερι να δίνει σωστά το πέναλτι. Ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση κι έκανε το 1-0 από τα 11 βήματα. 

Το θέαμα ήταν κακό για αρκετή ώρα και στο δεύτερο ημίχρονο. Από το 68′ και μετά, όμως, η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο Ανσαριφάρντ έκανε το 2-0, έπειτα από ασίστ πάρε-βάλε του Πάρντο και ξαφνικά το παιχνίδι πήρε… φωτιά. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπόζοβιτς εξουδετέρωσε το πλασέ του Φορτούνη και αμέσως μετά (71′) στην πρώτη ουσιαστική επίθεση της Λάρισας, ο Λεοζίνιο έκανε το γύρισμα και ο Φιγκέιρας με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Στο 73′ η ΑΕΛ είχε την τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-2, αλλά ο Καπίνο απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλία του αμαρκάριστου Ζίζιτς. Αφού γλίτωσε από του χάρου… τα δόντια, ο Ολυμπιακός «καθάρισε» το παιχνίδι στα επόμενα λεπτά. Ο Φιγκέιρας έκανε το 3-1 στο 74′, ενώ στο 76′, έπειτα από πάσα-τακουνάκι του Ανσαριφάρντ, ο Φορτούνης έκανε το 4-1 με κοντινό πλασέ, «καθαρίζοντας» την υπόθεση νίκη.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Βούκοβιτς (77′ Νικολάου), Μίλιτς, Ζντιέλαρ, Ανδρούτσος, Πάρντο, Σεμπά (71′ Σιώπης), Φορτούνης (81′ Μάρτινς), Ανσαριφάρντ.
ΛΑΡΙΣΑ (Αντρέ Πάους): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γουάλας, Φάρκας, Ζίζιτς, Φατιόν, Ανδρεόπουλος (68′ Αναστασόπουλος), Κουτσιανικούλης (79′ Ναζλίδης), Λεοζίνιο, Ντέλετιτς, Περόνε (79′ Κρίζμαν).