Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Ολονύχτια μάχη με την φωτιά στην Ζαχάρω. Απειλήθηκαν τα χωριά Ροδινά και Κοστομέρα

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/08/fotia-varnavas-1000.jpg
Καλύτερη είναι, το βράδυ της Κυριακής, η εικόνα του πύρινου μετώπου στην Ζαχάρω Ηλείας χωρίς όμως να έχει ελεγχθεί το μέτωπο.
Η πυρκαγιά μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή των Ροδινών, αλλά χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις με 23 οχήματα και 50 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα ενώ τις προσπάθειες τους ενισχύουν υδροφόρες και εκσκαπτικά μηχανήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις εστίες που υπάρχουν ακόμη στην περιοχή και εντοπίζονται κυρίως σε χαράδρες.
Καθοριστική αποδείχθηκε σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο η συνδρομή στις προσπάθειες, από τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης. «Είναι γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή είχαμε επαρκή αριθμό εναέριων μέσων και η συμβολή τους στον περιορισμό του κινδύνου ήταν καθοριστική», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γεωργιόπουλος.
«Το ίδιο αναμένουμε και από αύριο (Δευτέρα) τα ξημερώματα όπως με διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας με τον οποίο είμαστε σε διαρκή επικοινωνία. Ο κ. υπουργός αντιλήφθηκε την κατάσταση αλλά και την ιστορική ευαισθησία της περιοχής της Ηλείας στο ζήτημα των πυρκαγιών και ανταποκρίθηκε άμεσα όπως και στην περίπτωση της πρόσφατης πυρκαγιάς κοντά στην Αμαλιάδα και αισθάνομαι την ανάγκη να τον ευχαριστήσω για αυτό», συμπλήρωσε.
Η φωτιά νωρίτερα προσέγγισε και απείλησε τα χωριά Ροδινά και  Κoστομέρα δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας. Είπε μάλιστα ότι ζητήθηκε η εκκένωση τους. Ωστόσο σημείωσε ότι ο άνεμος ήταν με το μέρος τους καθώς απομάκρυνε τη φωτιά από τα χωριά.
Ας σημειωθεί ότι η φλεγόμενη περιοχή είχε αναδασωθεί μετά τις μεγάλες φωτιές του 2007.