Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη!: 4 νεκροί, 25 τραυματίες

http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/08/dsvsv.jpg
Σκηνές τρόμου σε μεγάλο πεζόδρομο στο κέντρο της Βαρκελώνης εκτυλίχθηκαν νωρίς το απόγευμα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στις 17:05 τοπική ώρα.όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς στον μεγάλο πεζόδρομο της La Rambla, παρασύροντας στο πέρασμά του δεκάδες ανθρώπους., ενώ ένοπλοι έχουν ταμπουρωθεί σε εστιατόριο της περιοχής. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν οι ένοπλοι είναι αυτοί που βρίσκονταν μέσα στο φορτηγάκι.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός ανέβηκε στον πεζόδρομο και με μεγάλη ταχύτητα οδηγούσε το όχημά του πάνω στους πεζούς, οι οποίοι έντρομοι προσπαθούσαν να γλιτώσουν.
Συμφωνά με μαρτυρίες, δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται πεσμένοι στο έδαφος, ενώ η ισπανική αστυνομία έχει αποκλείσει και εκκενώσει ολόκληρη την περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει δεκάδες ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής, καθώς και οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας και η αντιτρομοκρατική.
Όπως ανέφεραν πηγές της ισπανικής αστυνομίας, ο δράστης οδήγησε με μεγάλγη ταχύτητα το λευκό φορτηγό πάνω στους πεζούς και ακολούθως διέφυγε πεζός. Η αστυνομία έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, ενώ έχουν εκκενωθεί και οι γύρω δρόμοι, καθώς θεωρείται μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση.
 
Πηγές της αστυνομίας αναφέρουν πως 1 άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 20 τραυματίστηκαν. 
Ωστόσο, τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 4 νεκρούς και 20-25 τραυματίες.