Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Τροπολογία -καθαριότητα: Ιδού το τελικό κείμενο για τους συμβασιούχους (pdf)


Το τελικό κείμενο της τροπολογίας για τους συμβασιούχους που ψηφίσθηκε χθες
κατά πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ) από τη Βουλή δημοσιεύει η aftodioikisi.gr.

tropologia_teliko_aftodioikisi
tropologia1_teliko_aftodioikisi
Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία προβλέπει:  
-Ότι οι συμβασιούχοι, μέσω νέων συμβάσεων, παραμένουν στις θέσεις τους έως την δημοσίευση των προσωρινών πινάκων των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και το αργότερο έως 31.3.2018,δηλαδή, πάνω από εννέα μήνες από σήμερα.
-Την μοριοδότηση με 17 μονάδες ανά μηνα και έως 24 μήνες προϋπηρεσίας σε ανταποδοτικές  υπηρεσίες ΟΤΑ ή Νομικών Προσώπων τους.
-Δεν υπάρχουν όρια ηλικίας
-Πατώντας πάνω στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τονίζεται ότι καθώς με την τροπολογία παρέχεται στους δήμους η δυνατότητα για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον τομέα καθαριότητας “οι ΟΤΑ οφείλουν να παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές με ίδια μέσα”.  -Δεν είναι σαφές τι θα γίνει με όσους «περισσεύουν» με βάση τους διαγωνισμούς. Δηλαδή, αν μέσω ΑΣΕΠ προκηρυχθούν 2.500 θέσεις (σ.σ. τόσα είναι τα αιτήματα των δήμων μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη) τι θα γίνουν οι υπόλοιποι 3.683 έως τους 6.183 που, σύμφωνα με το υπουργείο, είναι το σύνολο των συμβασιούχων-«παρατασιούχων» των δήμων σήμερα. Μια πρώτη απάντηση του υπουργείου είναι ότι αναμένει και νέα αιτήματα των δήμων. Ωστόσο, αν τα συνολικά αιτήματα των δήμων είναι λιγότερα από 6.183, αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι υπόλοιποι «παρατασιούχοι» θα απολυθούν.
TΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΕΛ. 1
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΕΛ. 2 

aftodioikisi.gr