Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Ημερίδα του Δήμου Τρίπολης για την ανακύκλωση και την ορθή διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων στις Ρίζες Τεγέας.

Ημερίδα του Δήμου Τρίπολης για την Ανακύκλωση και την Ορθή Διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων στις Ρίζες Τεγέας.
ΑΦΙΣΑ 1Στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος της Ανακύκλωσης Υλικών Συσκευασίας (μπλε κάδος), που ήδη λειτουργεί επιτυχώς στον Δήμο μας, κρίνεται αναγκαία η συνεχής προώθηση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Δημοτών. Η ανακύκλωση συσκευασιών και η ορθή διαχείριση των παραγόμενων Α.Σ.Α., συνδράμει στην προστασία του περιβάλλοντος και διατήρηση της ποιότητάς του, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανθρώπινη υγεία.
Για το λόγο αυτό, την Παρασκευή 30 Ιουνίου και ώρα 8 μ.μ, ο Δήμος Τρίπολης διοργανώνει ημερίδα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στις Ρίζες Τεγέας.
Στην ημερίδα θα παρευρεθεί επιστημονικό προσωπικό του Δήμου, το οποίο θα πραγματοποιήσει παρουσίαση σχετικά με την Ανακύκλωση Συσκευασιών και άλλα περιβαλλοντικά θέματα και θα χορηγηθεί ενημερωτικό υλικό.
 Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Πανούσης Ανδρέας, Μηχανικός Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης και παρόντες οι Ηλίας Τότσης εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος (υπεύθυνος ανακύκλωσης Δήμου Τρίπολης), Αντώνης Μητρόπουλος Δ/ντης Δ/νσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Καθαριότητας & Ανακύκλωσης.  
Σκοπός είναι να αποκτήσουν οι Δημότες μας, την απαραίτητη περιβαλλοντική συνείδηση και κατάρτιση, ώστε με την σειρά τους να συμβάλλουν προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία του περιβάλλοντος, δίνοντάς τους παράλληλα την ικανοποίηση της ενεργής συμμετοχής τους ως υπεύθυνοι πολίτες. 

Γραφείο Τύπου ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ