Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων

 Εμφάνιση IMG_2017_06_09_084.jpg
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (EIGE, European Institute for Gender Equality), με επικεφαλής την κυρία Therese Murphy. Στη συνάντηση παρέστησαν η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου και η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή. 

Εμφάνιση IMG_2017_06_09_101.jpg 
Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής προανήγγειλε νομοθετικές παρεμβάσεις οι οποίες «θα έρθουν στη Βουλή, για την ουσιαστική ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα σε όλα τα επίπεδα», όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ αναφέρθηκε και στα προγράμματα που υπάρχουν για τη φιλοξενία γυναικών οι οποίες υφίστανται βία και κακοποίηση.
Ο κ. Βούτσης ενημέρωσε επίσης τα μέλη της Αντιπροσωπείας για την έκθεση που φιλοξενείται στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής, με θέμα «Ο φεμινισμός στα χρόνια της μεταπολίτευσης, 1974-1990: ιδέες, συλλογικότητες, διεκδικήσεις», τονίζοντας πως «το διακύβευμα και οι προτάσεις του φεμινιστικού κινήματος, στην εποχή που διανύουμε και μέσα σε συνθήκες κρίσης, παραμένουν επίκαιρα και έχουν ξεχωριστή σημασία».
Από την πλευρά της, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού  Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων κυρία Therese Murphy αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει το Ινστιτούτο για την προαγωγή της ισότητας των φύλων σε όλα τα επίπεδα και επισήμανε πως «η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο σε σχέση με άλλες χώρες και κάνει τα απαραίτητα βήματα για μια πιο δίκαιη και ισότιμη κοινωνία». 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης