Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Πυρκαγιά σε 27ώροφο πύργο στο Λονδίνο - Υπάρχει άγνωστος αριθμός νεκρών!

http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/06/pyrkagia-londino-1300.jpg
Κόλαση φωτιάς τα ξημερώματα της Τετάρτης σε 27ωροφο κτήριο στο Λονδίνο όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ξέσπασε πυρκαγιά στη 01:00 τα ξημερώματαστον δεύτερο όροφο, την ώρα που σύμφωνα με τις αρχές μέσα σε αυτό βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι.
Τριάντα άνθρωποι έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία, ενώ όπως μεταδίδει το BBC η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι υπάρχει άγνωστος αριθμός νεκρών!
 Δημοσιογράφος του SkyNews μίλησε με την Karleen Reid ένοικο του πύργου, η
οποία δήλωσε ότι φιλικό της πρόσωπο κατάφερε να βγει από αυτόν, ωστόσο η 13χρονη κόρη του αγνοείται. Σύμφωνα με την ίδια ένοικο, στον πύργο πριν λίγους μήνες είχε γίνει ανακαίνιση κόστους 10 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών.
Οι φλόγες και πυκνός μαύρος καπνός έχουν «τυλίξει» το κτίριο, ενώ 200 πυροσβέστες με 40 οχήματα προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου, ξεκίνησε από τον δεύτερο όροφο κι έχει επεκταθεί ως την κορυφή του κτιρίου. Εκφράζονται φόβοι ότι ο πύργος μπορεί να καταρρεύσει από τις υψηλές θερμοκρασίες.
«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ σοβαρή φωτιά που επεκτάθηκε σε ολόκληρο το κτήριο», τόνισε ένας εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής σημειώνοντας πως οι πυροσβέστες κάνουν ό,τι μπορούν για να τη θέσουν υπό έλεγχο.
 Η αιτία που προκάλεσε την φωτιά δεν έχει διευκρινιστεί. Ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρία μπορεί να ξεκίνησε από ψυγείο που εξερράγη σε διαμέρισμα του δευτέρου οφόρου. Σε κάθε περίπτωση η πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα στους πάνω ορόφους πιάνοντας στον ύπνο πολλούς από τους κατοίκους. Την ίδια ώρα μαρτυρίες αναφέρουν ότι ένοικοι σε απόγνωση πηδούν από τα παράθυρα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σωθούν.
 Τα αίτια της φωτιάς, που ξέσπασε τα μεσάνυχτα, είναι άγνωστα προς το παρόν, ενώ σε μια πρώτη αντίδραση, ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν, έκανε λόγο για ένα «πολύ σοβαρό περιστατικό».
Αίσθηση πάντως έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι κάτοικοι του Γκρένφελντ Τάουερ είχαν απευθύνει μια σειρά από προειδοποιήσεις για την ασφάλεια του κτιρίου σε περίπτωση πυρκαγιάς, όπως αποκαλύπτουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.