Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Μοναδική ελπίδα και προσδοκία για τον πολίτη η αυτοδιοίκηση»

Εμφάνιση IMG_8704.JPG
«Η αυτοδιοίκηση, όπως πλέον όλοι παραδέχονται στον τόπο μας, ακόμα και αυτοί που μέχρι χτες ήταν αρνητές των μεγάλων αλλαγών, ως ο θεσμός που έχει εγγύτητα προς τον πολίτη, αποτελεί τη μοναδική ελπίδα σε αυτό τον τόπο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της κρίσης» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Η Ευρώπη στην Περιοχή μου» που πραγματοποιήθηκε στο αναβαθμισμένο από την Περιφέρεια Κέντρο Υγείας Κιάτου.

Εμφάνιση IMG_8703.JPGΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ακόμη ότι το έργο της Περιφέρειας στον τομέα της Υγείας είναι σπουδαίο, καθώς, «με την πολιτική μας σώσαμε τον κωδικό υγείας του ΕΣΠΑ, κόντρα στις προβλέψεις, και παραδίδουμε στους πολίτες και επισκέπτες της Πελοποννήσου σύγχρονες και λειτουργικές δομές υγείας».
Εμφάνιση IMG_8720.JPGΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στηλίτευσε ακόμη την απουσία της Δημοτικής αρχής Σικυωνίων από την εκδήλωση αυτή και σημείωσε ότι οι πολίτες έχουν αναθέσει στους εκπροσώπους τους θεσμικό ρόλο, τον οποίο οφείλουν να σέβονται και να υπηρετούν. 
Εμφάνιση IMG_8721.JPGΟ κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στα Κέντρα Κοινότητας και δήλωσε ότι «πριν λίγο καιρό οργανώνοντας μια άλλη αντίληψη για το πώς πρέπει να οργανωθούν τα Κέντρα Κοινότητας, με κύρια στόχευση τα χρήματα να μην πάνε στους ενδιάμεσους, αλλά να δαπανηθούν για τους ωφελούμενους, ήμασταν η μοναδική Περιφέρεια με τέτοια στόχευση.
Το πρόγραμμα αυτό προσπάθησαν να το διαβάλουν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ορισμένοι Δήμαρχοι. Το δικό μας πρόγραμμα το εκτελεί σήμερα η Περιφέρεια Αττικής, η οποία ήταν αντίθετη προς αυτή την κατεύθυνση.
Εμφάνιση IMG_8724.JPGΗ Κορινθία απέχει από αυτό το πρόγραμμα, γιατί ενώ το πρόγραμμα προέβλεπε ότι το Κέντρο Κοινότητας θα δημιουργείτο στην πρωτεύουσα πόλη της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, ο Δήμος Κορινθίων δεν έχει υποβάλλει σχετική πρόταση».                 
Η «Ευρώπη στην Περιοχή μου» είναι μια πανευρωπαϊκή καμπάνια που ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν έργα στην περιοχή που ζουν και τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Προβάλλει τα αποτελέσματα, τα οφέλη, τις ευκαιρίες και τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα και επικεντρώνεται κυρίως στο άνοιγμα των έργων στους πολίτες.
Το έργο του εκσυγχρονισμού και της λειτουργικής αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Κιάτου, προϋπολογισμού 340,000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Εμφάνιση κυ κιατου (πηγή, sfedona.gr).jpgΣτην εκδήλωση συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Πελοπίδας Καλλίρης, Κωνσταντίνα Νικολάκου, Άγγελος Παπαγγελόπουλος, οι Δήμαρχοι Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος και Νεμέας κ. Κωνσταντίνος Καλατζής, Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κορινθίας, ο Διευθυντής Κέντρου Υγείας Κιάτου κ. Αναστάσιος Χωρέμης, στελέχη της 6ης ΥΠΕ και πλήθος πολιτών.
Δόθηκε ακόμη τιμητικό δίπλωμα από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, με υπογραφή και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο Κέντρο Υγείας Κιάτου και στην 6η ΥΠΕ, για τη συμβολή τους και το άνοιγμα το χώρου του συγχρηματοδοτούμενου έργου στο κοινό. 
(πηγή: κ. Νότης Κομνηνάκης, ΟΡΤ)