Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Με 3-1 την Αλαβές Κυπελλούχος Ισπανίας η Μπαρτσελόνα

Κυπελλούχος Ισπανίας η Μπαρτσελόνα
Η Μπαρτσελόνα δικαιολόγησε το τίτλο του φαβορί, νίκησε την πρωτάρα Αλαβές 3-1 στο «Βιθέντε Καλντερόν» της Μαδρίτης, κατακτώντας το 29ο Κύπελλο Ισπανίας στην ιστορία της. Οι Καταλανοί είχαν ως κορυφαίο παίκτη τον Μέσι που έκανε και το 1-0 πετυχαίνοντας το 54ο τέρμα του σε 52
αγώνες φέτος. Ο Τεό Ερναντέζ, εκτέλεσε ένα εκπληκτικό φάουλ από δεξιά και η μπάλα κατέληξε στο «παράθυρο» του Σίλεσεν για το 1-1 στο 33'.
Ολα κρίθηκαν σε δύο λεπτά, όταν ο Νεϊμάρ (45') και Πάκο Αλκάθερ (45+2') μετέτρεψαν το 1-1 σε 3-1. Τελευταίο παιχνίδι για τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο της «Μπάρτσα» και 9ος προπονητικός του τίτλος στη τριετή θητεία του.
Η ομάδα της Καταλωνίας έσωσε τη χρονιά, μετά την αποτυχία της στο πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ και στην 7η διαδοχική παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, έφθασε στην 29η κατάκτηση (η Αθλέτικ Μπιλμπάο ακολουθεί με 23) και τρίτη διαδοχική.
Από την άλλη, η Ντεπορτίβο Αλαβές, στην παρθενική της παρουσία σε τελικό Κυπέλλου, πάλεψε, ισοφάρισε 1-1, αλλά δεν μπόρεσε να τα βάλει με το θηρίο. Η ομάδα από τη Βιτόρια μόνο με νίκη θα εξασφάλιζε την παρουσία της στο Γιουρόπα Λιγκ, η νίκη της Μπαρτσελόνα έφερε χαμόγελα σε μια άλλη πόλη της χώρας των Βάσκων, το Μπιλμπάο, με την Αθλέτικ (7η στο πρωτάθλημα) να παίρνει έτσι μια θέση στο Γιουρόπα Λιγκ. Και μέχρι πρότινος τεχνικό της, Ερνέστο Βαλβέρδε, να είναι έτοιμος από τη Δευτέρα να αντικαταστήσει κι επίσημα τον Λουίς Ενρίκε.
Ήταν το τελευταίο παιχνίδι που φιλοξένησε το «Βιθέντε Καλδερόν» πριν περάσει στη δικαιοδοσία του δήμου της Μαδρίτης και γκρεμιστεί.
 Παράλληλα το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έστειλε τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στους ομίλους του Europa League της νέας περιόδου και την Αθλέτικ Μπιλμπάο, που δεν είχε «εισιτήριο» για την Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος, στα προκριματικά του θεσμού.
Μπαρτσελόνα (Ενρίκε): Σίλεσεν, Ματσεράνο (11' Αντρέ Γκόμες), Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (83΄ Αλέιξ Βιδάλ), Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Αλκάθερ
Αλαβές: Πατσέκο, Φεμενία, Βιγκαράι, Έλι, Φεντάλ, Τεό Ερνάντεθ (79΄ Ρομέρο), Μάρκος Γιορέντε, Μανού Γκαρθία, Έντγκαρ Μέντεθ (59' Καμαράσα), Ιμπάι Γκόμεθ (60' Σομπρίνο), Ντέιβερσον