Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Τα κατοικίδια μειώνουν τις αλλεργίες και την... παχυσαρκία!

dogpetallergykidromanou.jpg

Τα κατοικίδια μειώνουν τις αλλεργίες και την... παχυσαρκία!


Έρευνα του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα έδειξε τα μωρά σε οικογένειες που είχαν κατοικίδια (σκύλο σε ποσοστό 70%) στο σπίτι είχαν στο έντερό τους δύο επιπρόσθετους τύπους προστατευτικών βακτηρίων, που
έχουν συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο αλλεργικής νόσου και παχυσαρκίας.

Διαβάστε περισσότερα

potassiumfoodromanou.jpg

"Κλειδί" η αύξηση του καλίου στην πρόληψη της υπέρτασης Μια διατροφή πλούσια σε αλάτι είναι γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο υπέρτασης. Πρόσφατη ανασκόπηση ωστόσο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι και η κατανάλωση επαρκών ποσοτήτων καλίου είναι σημαντική για τη διατήρηση υγιών επιπέδων αρτηριακής πίεσης.
Διαβάστε περισσότερα

celiacvaccineromanou22.jpg 
Πιο κοντά σε εμβόλιο για την κοιλιοκάκη οι επιστήμονες Νέους δρόμους στην καταπολέμηση της κοιλιοκάκης μπορεί να ανοίξει πρόσφατη μελέτη αμερικανών επιστημόνων που έδειξει ότι η πυροδότηση της δυσανεξίας στη γλουτένη γίνεται από έναν κοινό ιό, τον ρεοϊό. Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς, η συγκεκριμένη ανακάλυψη θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη ενός εμβολίου για την πρόληψη της συγκεκριμένης πάθησης.
Διαβάστε περισσότερα

 

womancyclesleepingromanou55.jpgΔυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Η απάντηση ίσως να βρίσκεται στα γονίδιά σας! Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε και ξυπνάτε με τα... κοκόρια; Η απάντηση σε αυτό δεν είναι η συνήθεια, αλλά τα γονίδιά σας.
Διαβάστε περισσότερα

 

iron parkinsonΝόσος Πάρκινσον: Ελπίδες για την ανακοπή της εξέλιξής της Η προοπτική ανακάλυψης ενός μηχανισμού που θα ανακόπτει την εξέλιξη της νόσου του Πάρκινσον δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Οι έρευνες που γίνονται στο πεδίο αυτό είναι εκτεταμένες και ορισμένες από αυτές βρίσκονται ήδη σε στάδιο κλινικών δοκιμών.

Διαβάστε περισσότερα

 

syn.asth.ets.jpgA. Ξανθός: Το «φακελάκι» δεν σχετίζεται με το επίπεδο αμοιβών των γιατρών  

Μπορεί σήμερα οι αμοιβές των γιατρών να είναι πολύ χαμηλές, ωστόσο αυτό, δεν αποτελεί άλλοθι για το λεγόμενο «φακελάκι». Το φαινόμενο αυτό ήταν σε έξαρση πριν τις μνημονιακές περικοπές, όταν οι μισθοί ήταν ακόμα αξιοπρεπείς.
Διαβάστε περισσότερα

 

smokingindiaromanou.jpgΈνα δισεκατομμύριο άνθρωποι καπνίζουν σε όλο τον κόσμο Η αύξηση του πληθυσμού. σε παγκόσμιο επίπεδο συνεπάγεται και την αύξηση των καπνιστών, τα προγράμματα ελέγχου του καπνίσματος ωστόσο, φαίνεται να έχουν κάποιο αποτέλεσμα, καθώς έχουν μειώσει τον ρυθμό της αύξησης τα τελευταία 25 χρόνια. Έτσι, ο ρυθμός της αύξησης του καπνίσματος μειώθηκε κατά 28% για τους άνδρες και κατά 34% για τις γυναίκες, το διάστημα 1995-2015.
Διαβάστε περισσότερα


junkfoodmane78.jpgΤα κορεσμένα λιπαρά συνδέονται με επιθετικό καρκίνο στον προστάτη


Το 70% των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους από καρκίνο του προστάτη, θα μπορούσε να σωθεί αν υποβαλλόταν σε ετήσιο προληπτικό έλεγχο και η νόσος είχε διαγνωστεί έγκαιρα.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr