Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Με αίμα βάφτηκε η Κυριακή των Βαΐων στην Αίγυπτο – Δύο βόμβες σε εκκλησίες σκότωσαν πάνω από 30 ανθρώπους - ΠΡΟΣΟΧΗ Σοκαριστικες εικονες



Δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά έξω από την εκκλησία του Αγίου Μάρκου, αυτή τη φορά στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Όπως αναφέρει η Deutsche Welle επικαλούμενη το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, η έκρηξη οφείλεται σε βομβιστή αυτοκτονίας και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι αστυνομικοί και να τραυματιστούν 66 πολίτες.


Πριν από λίγες ώρες είχε σημειωθεί έκρηξη βόμβας μέσα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στην πόλη Τάντα, βόρεια του Καΐρου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 26 άνθρωποι και να τραυματιστούν 71.
Στις τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στην Αίγυπτο και στην Στοκχόλμη αναφέρθηκε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, κατά τη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, στο Βατικανό.
«Σας ζητώ να προσευχηθούμε υπέρ των θυμάτων της επίθεσης που, δυστυχώς, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κάιρο, σε μια κοπτική εκκλησία. Στον ιδιαίτερα αγαπητό αδελφό μου, πάπα Θεόδωρο τον Β’, στην κοπτική εκκλησία και σε όλη τη χώρα της Αιγύπτου, θέλω να εκφράσω την βαθιά μου θλίψη, προσεύχομαι υπέρ των θυμάτων και των τραυματιών και είμαι στο πλευρό των συγγενών όπως και σε εκείνο όλης της κοπτικής κοινότητας».
Υπενθυμίζεται ότι ο ποντίφικας θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο στις 28 και στις 29 Απριλίου.
Αναφερόμενος, τέλος, στην τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην Στοκχόλμη, ο πάπας Φραγκίσκος πρόσθεσε:
«Ο κύριος ας κάνει να μετανοήσουν τις καρδιές όσων σπέρνουν θάνατο, τρόμο και βία, αλλά και τις καρδιές εκείνων που παράγουν και διακινούν όπλα». Θέλησε, δε, να παραδώσει τις ψυχές των θυμάτων της αιματηρής αυτής επίθεσης, στον Εσταυρωμένο.
 Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη για καμία από τις δύο επιθέσεις, που έγιναν λίγο πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στις 28 και 29 Απριλίου.

 eleftherostypos.gr