Σάββατο 1 Απριλίου 2017

«Ερυθρόλευκη» ανατροπή... με Λεμονή!

Ολυμπιακός - Πλατανιάς 2-1

Ο Ολυμπιακός πήρε μια αγχωτική νίκη κόντρα τον Πλατανιά στην 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Ο Ολυμπιακός νίκησε με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο 2-1 τον Πλατανιά στην επιστροφή του Τάκη Λεμονή στον πάγκο των «ερυθρόλευκων». Από την άλλη, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου στάθηκε αρκετά καλά, προηγήθηκε με πέναλτι του Μανούσου, αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κάνουν αναγνωριστικό παιχνίδι και ο ρυθμός ήταν χαμηλός. Ο Ολυμπιακός είχε την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά ο Πλατανιάς με το 3-5-2 έκλεινε καλά τους χώρους και έβγαινε πολύ επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις.
Η πρώτη καλή ευκαιρία έγινε στο 15’, αλλά ο Σωτηρίου δεν νικήθηκε από την πονηρή εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη.
Το σύστημα των φιλοξενούμενων δυσκόλευε αρκετά τους «ερυθρόλευκους» και στο 20’ ο Γιορέντε έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν ανησύχησε ο Καπίνο.
Στα επόμενα λεπτά η ομάδα του Πλατανιά έδειχνε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ο Ολυμπιακός πλησίασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Σωτηρίου απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Φιγκέιρας.
Το ημίχρονο πήγαινε να κλείσει με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια, αλλά στο 43’ ο Γιακουμάκης κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Φιγκέιρας.
Ο Μανούσος δεν αστόχησε και έγραψε το 0-1 για τους Κρητικούς λίγο πριν την ανάπαυλα.
Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε με φόρα στο γήπεδο και πίεζε αφόρητα την άμυνα του Πλατανιά. Στο 49’ ο Φορτούνης με φάουλ είδε την μπάλα να περνάει λίγο άουτ, αλλά η πίεση των «ερυθρόλευκων» απέφερε καρπούς στο 54’, όταν ο Φορτούνης πάσαρε ωραία στον Μάριν και ο Γερμανός νίκησε τον Σωτηρίου για το 1-1.
Μετά την ισοφάριση του Ολυμπιακού το παιχνίδι έγινε σκληρό για λίγα λεπτά, αλλά στο 60’ ο Μάριν λίγο έλειψε να κάνει την απόλυτη ανατροπή, αλλά είδε το σουτ του να περνάει ελάχιστα άουτ.
Δύο λεπτά αργότερα, ο Λεμονής απέσυρε τον Καμπιάσο και έβαλε τον Μαρτίνς θέλοντας τονώσει τη μεσαία γραμμή.
Η αλλαγή του Έλληνα τεχνικού «βγήκε» άμεσα, όταν στο επόμενο λεπτό ο Πορτογάλος μέσος βρήκε υπέροχα τον Φιγκέιρας στην πλάτη της άμυνας του Πλατανιά και ο Ισπανός με παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Ρομάο και ο μέσος του Ολυμπιακού δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-1.
Στο 67' ο Πλατανιάς «άγγιξε» το 2-2, αλλά ο Γιορέντε δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καπίνο.
Στα εναπομείναντα λεπτά ο αγώνας έγινε «ροντέο» με τις δύο ομάδες να αφήνουν πολλούς κενούς χώρους και να ψάχνουν το γκολ.
Ο Ανσαριφάρντ στο 70' πέτυχε το δοκάρι του Σωτηρίου και λίγο πριν το τέλος ο Καρντόσο είδε το πλασέ του να περνάει λίγο άουτ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Φιγκέιρας, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο (62΄Μάρτινς), Φορτούνης (80’ Τσόρι), Μάριν, Ανδρούτσος, Ανσαριφάρντ (71’ Καρντόσο) 
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Πάρασχος)  Σωτηρίου, Βάντερσον, Μπανανά, Καρυπίδης, Πριντέτα (82’ Γουνδουλάκης), Στάθης, Μουνάφο, Ντεβέσα (79’ Στανισάβλιεβιτς), Μανούσος, Γιακουμάκης (65’ Σίγκνεβιτς), Γιορέντε :