Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Μεγάλη αύξηση στην κίνηση των οχημάτων Αθήνα - Πάτρα



Εντυπωσιασμένοι από το νέο δρόμο οι εκδρομείς του Πάσχα. Η ασφάλεια σε συνδυασμό με την μείωση του χρόνου διαδρομής που προσφέρει πλέον ο αυτοκινητόδρομος Κορίνθου -Πατρών  , που παραδόθηκε σε πλήρη κυκλοφορία τη Μεγάλη Τρίτη, μετά την εκδήλωση εγκαινιών παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται πως θα εκτινάξουν στα ύψη τα φετινά ποσοστά κυκλοφορίας κατά της ημέρες εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα. Τη Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με πληροφορίες καταγράφηκε αύξηση 12% στην κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα προς Πάτρα σε σχέση με τα περυσινά στοιχεία, ενώ ανοδική κατά 3% είναι η κίνηση από νωρίς σήμερα το πρωί Μεγάλη Παρασκευή. Ποσοστό που αναμένεται να ανέβει ακόμα περισσότερο τις επόμενες ώρες.


Σύμφωνα με το γραφείο λειτουργίας και διαχείρισης της Ολύμπιας Οδού, κατά μήκος του νέου αυτοκινητοδρόμου - σε στρατηγικά σημεία - έχουν αναπτυχθεί οχήματα της εταιρείας, προκειμένου να επέμβουν σε περίπτωση προβλήματος. Στους σταθμούς των διοδιών διανέμονται στους οδηγούς πλαστικές σακούλες, στο πλαίσιο περιβαλλοντικής δράσης.

Από Πάτρα για Αθήνα, αν ξεπεραστούν τα δύο εμπόδια που ακόμα υπάρχουν, στις Καμάρες λίγο πριν από το Αίγιο και κοντά στην έξοδο Σελιανίτικα και στο Ρίο όπου οι τεχνικές απαιτήσεις του κόμβου καθυστερούν την ολοκλήρωση και σε συνδυασμό με την αποπεράτωση κάποιων εργασιών της τελευταίας στιγμής που ήταν σε εξέλιξη σε τρία με τέσσερα σημεία, τότε χρονικά η Πάτρα από την Αθήνα θα απέχει ακόμα λιγότερη ώρα.
Ομως, προς την άλλη κατεύθυνση, δηλαδή την Αθήνα – Πάτρα στα δύο προαναφερόμενα εμπόδια (Ρίο και Καμάρες) προστίθενται άλλα δύο που είναι το Δερβένι και το Καμάρι. Στο Δερβένι διασταυρώνεται ο αυτοκινητόδρομος με τη σιδηροδρομική γραμμή, οπότε καθυστερεί η αποπεράτωση του δρόμου, ενώ στο Καμάρι (απέχει πέντε με έξι χιλιόμετρα από το Ξυλόκαστρο) ο λόγος της καθυστέρησης είναι τα αρχαία που βρέθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο.