Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

Με "χεράκι" η ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη

Το καθάρισαν τα... κοράκια!
Η ΑΕΚ "χτύπησε" τον Ολυμπιακό στα στημένα και με γκολ των Αραούχο (6'), Πατίτο (64'), νίκησε τον Ολυμπιακό με σκορ 2-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης" και απέκτησε προβάδισμα για να «σφραγίσει το εισιτήριο» στον επαναληπτικό στο ΟΑΚΑ., που θα διεξαχθεί στις 26/4, όπου οι  «ερυθρόλευκοι»  πλέον θα τα δώσουν όλα .
  
Στη νίκη αυτή της Ένωσης έβαλαν "χεράκι" ο διαιτητής Παπαπέτρου και οι βοηθοί του...
Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ δεν είδαν το πεντακάθαρο χέρι που έκανε ο Πατίτο Ροντρίγκες, στην προσπάθειά του να κοντρολάρει την μπάλα. Παράλληλα, το πρώτο γκολ των φιλοξενούμενων ξεκίνησε από ανύπαρκτο φάουλ, το οποίο έκανε… δώρο ο Παπαπέτρου στην ομάδα του Χιμένεθ.
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά και πίεσε την ΑΕΚ. Οι παίκτες της οποίας δεν είχαν βρει στα πρώτα λεπτά τα... πατήματα τους. Ήταν ασύνδετοι, με προβλήματα και στην άμυνα και στην ανάπτυξη. Πριν ακόμα συμπηλρωθεί το πρώτο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν την εστία των φιλοξενουμένων.
Ο Ρέτσος βγήκε από αριστερά, έκανε σέντρα σουτ και η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Μάριν, περίπου από τη γωνία της μικρής περιοχής, έκανε το σουτ αλλά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Ανέστη
Στο 6’ η άμυνα του Ολυμπιακού πιάστηκε στον ύπνο, με τον Αραούχο να κάνει το 0-1.ακατανόητος ο τρόπος που αμύνθηκε περιμένοντας μια εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, που με μια απλή μεταβίβαση έβγαλε μόνο του με τον Καπίνο τον Αραούχο και αυτός σκόραρε σαν σε προπόνηση...
Το γκολ της ΑΕΚ, το οποίο ξεκίνησε από ανύπαρκτο φάουλ,που  αποσυντόνισε τους πρωταθλητές Ελλάδας, Το γκολ της ΑΕΚ, το οποίο ξεκίνησε από ανύπαρκτο φάουλ, αποσυντόνισε τους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι ωστόσο ανασυντάχθηκαν γρήγορα και στο 13’ ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Φιγκέιρας. Ο Μάριν σέντραρε από δεξιά, ο Σεμπά διεκδίκησε την μπάλα, η οποία έφτασε στον αμυντικό του Ολυμπιακού και ο Πορτογάλος χωρίς να το σκεφτεί σούταρε και έφερε το ματς στα ίσια. Στο 22’ ο Ολυμπιακός είχε και νέο δοκάρι, αυτή τη φορά με τον Μάριν. Ο Φιγκέιρας συνεργάστηκε πολύ ωραία με τον Γερμανό, ο οποίος σούταρε, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ανέστη.
Στο 32’ ο Σιμόες έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, αλλά ο Παπαπέτρου και ο επιπρόσθετος βοηθός του, Γιώργος Κύζας, έκαναν τα στραβά μάτια. Η φάση ξεκίνησε από την προσπάθεια του Μάριν και η μπάλα χτύπησε πεντακάθαρα στο χέρι του παίκτη της ΑΕΚ
Στο 42’ ο Ολυμπιακός έφτασε μια… ανάσα από το 2-1. Ο Ρομαό βρέθηκε απέναντι από τον Ανέστη, έκανε το σουτ, όμως, ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων απέκρουσε με το πόδι. Η μπάλα στη συνέχεια στρώθηκε στον Φορτούνη, ο οποίος όμως δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ και η μπάλα κατέληξε άουτ.
Χωρίς τον ρυθμό του μέρους κυλούσε το δεύτερο στο ξεκίνημα του, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί μια φλύαρη υπεροχή και την ΑΕΚ να φτάνει ξανά σε ένα γκολ μέσα από στημένη φάση. Στο 64’  η 'Ενωση με τις πλάτες του Παπαπέτρου έκανε το 2-1. Ο σκόρερ των φιλοξενούμενων, Πατίτο Ροντρίγκες, έχει κάνει πεντακάθαρο χέρι στη φάση του γκολ, το οποίο δεν είδε κανένας από τους διαιτητές. Λες και δεν έγινε ποτέ… Μετά το γκολ αυτό, το οποίο επαναλαμβάνουμε δεν έπρεπε να έχει μετρήσει ο Ολυμπιακός προσπάθησε να φέρει ξανά το παιχνίδι στα ίσια.
Στο 66' έχασε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για να τα καταφέρει με τον Σεμπά, όταν ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Βραζιλιάνο, ο οποίος πέφτοντας στο έδαφος έκανε το σουτ, με τη μπάλα όμως να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ανέστη. Οι παίκτες της ΑΕΚ στη συνέχεια του ματς έπεφταν συνεχώς στον αγωνιστικό χώρο για να κερδίσουν έστω και λίγα δευτερόλεπτα, κάτι που φυσικά δεν ξάφνιασε κανέναν. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει παρόλα αυτά την κατοχή της μπάλας και στο 86' παραλίγο να ισοφαρίσει την αναμέτρηση, ωστόσο η κεφαλιά του Ρομαό, έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη κατέληξε άουτ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μποτία, Ρέτσος, Ανδρούτσος (46' Καμπιάσο), Ρομαό, Μάριν (79' Μαρτίνς), Σεμπά, Ελιουνούσι, Φορτούνης, Καρντόσο (61' Ανσφαριφάνρτ)
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (81' Αραβίδης), Πατίτο (74' Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (88' Μπακασέτας), Αραούχο