Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Η τεχνολογία στον 6ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Η τεχνολογία στον 6ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Ο αριθμός των ανθρώπων που πλέον τρέχουν τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο στον αγώνα της πόλης τους, έχει σχεδόν πενταπλασιαστεί την τελευταία 5ετία ενώ αρκετοί επισκέπτονται μια ή δύο φορές τον χρόνο και μια άλλη πόλη, συνδυάζοντας το τρέξιμο με διακοπές ή ένα Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με στοιχεία σχετικής έρευνας του Runner Magazine την τελευταία
5ετία σε δείγμα 36.804 δρομέων το 70% τρέχει τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, ενώ το 26.1% πάνω από 5, γεγονός που αποδεικνύει τη σχέση που έχουν αναπτύξει οι Έλληνες δρομείς με το τρέξιμο, ενώ ο αριθμός των αγώνων σε όλη την Ελλάδα που πλέον έχει ξεπεράσει τους 450, έρχεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τα δεδομένα αυτά.
Τα εντυπωσιακά νούμερα αγώνων και δρομέων συμβαδίζουν ωστόσο και με την τεχνολογία. Η Τηλεπικοινωνιακή κάλυψη στις πόλεις που διεξάγονται οι αγώνες θεωρείται πλέον δεδομένη. Οι διοργανωτές στηρίζουν μεγάλο μέρος της επιτυχίας του αγώνα σε ένα αξιόπιστο και γρήγορο δίκτυο.
«Ένα γρήγορο 4G δίκτυο όπως αυτό της WIND που χρησιμοποιούμε κάθε φορά για τη λειτουργία του συστήματος χρονομέτρησης είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο», εξηγεί ο Νίκος Πολιάς της All About Running συνεχίζοντας: «Ο κόσμος πλέον έχει τη δυνατότητα να βλέπει Live τον χρόνο του ή να παρακολουθεί τους φίλους του κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Με τη χρήση των συστημάτων μας και χρησιμοποιώντας το Simplefi της WIND καταφέρνουμε να δίνουμε τα περάσματα και τους τερματισμούς των χιλιάδων δρομέων που λαμβάνουν μέρος σε πραγματικό χρόνο.»
Στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας που έγινε την Κυριακή 19 Μαρτίου περισσότεροι από 5.000 ήταν εκείνοι που κατέβασαν το app του ΣΕΓΑΣ για να παρακολουθήσουν τις επιδόσεις αθλητών και φίλων ενώ αντίστοιχα στον Αυθεντικό Μαραθώνιο που έγινε τον Νοέμβριο ο αριθμός αυτός ξεπέρασε τους 22.000. Η εφαρμογή «Athens Half Marathon», είναι διαθέσιμη δωρεάν τόσο για iOS όσο και Android και δίνει σε πραγματικό χρόνο (Live Tracking) την εξέλιξη του αγώνα από κινητό, tablet και υπολογιστή.

H WIND στήριξε την ανάπτυξη και λειτουργία για τους 2 μεγαλύτερους αγώνες της χώρας ενώ με το 3 φορές μεγαλύτερο 4G δίκτυο της η εταιρία έδωσε σε περισσότερους από 30.000 χρήστες τη δυνατότητα να την κατεβάσουν και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες της αναβαθμίζοντας και μεταφέροντας σε άλλο επίπεδο την εμπειρία της συμμετοχής τους στον αγώνα.
Παράλληλα, με το γρήγορο 4G δίκτυο και υποδομές τελευταίας τεχνολογίας, η WIND ως χορηγός και πάροχος Τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, ήταν το μέσο χάρη στο οποίο 21.000 δρομείς και πολλοί θεατές μοιράστηκαν μοναδικές στιγμές χαράς με φίλους στα social media.
screenshot_2017-03-21-12-35-38
screenshot_2017-03-21-12-35-52

TechIT.gr