Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Σταδιακά οι 2000 προσλήψεις στο ΕΣΥ

einapef134.jpgΣταδιακά οι 2000 προσλήψεις στο ΕΣΥ


Ότι δεν μπορούν να γίνουν άμεσα οι προσλήψεις των 2.000 μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, σε συνάντηση που είχε με την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών και Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), διευκρινίζοντας ότι οι θέσεις θα προκηρυχθούν σταδιακά μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε περισσότερα 

nephrologistef1.jpg"Στερεύουν" οι νεφρολόγοι - Απορρίπτουν την ειδικότητα οι νέοι γιατροί


Σοβαρές ελλείψεις σε νεφρολόγους αναμένεται να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον, καθώς ολοένα και
λιγότεροι νέοι γιατροί επιλέγουν να ακολουθήσουν την ειδικότητα. Το ενδεχόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη για παροχή κινήτρων.

Διαβάστε περισσότερα 

doctor.wallet.e134.jpg«Στον πάγο» οι πληρωμές των γιατρών του ΕΟΠΥΥ


Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις πληρωμές των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν εξοφληθεί ακόμη τις επισκέψεις Σεπτεμβρίου του 2016, κατέθεσαν 17 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον Τομεάρχη Υγείας, κ. Βασίλη Οικονόμου.

Διαβάστε περισσότερα 

OMORFIA_TIN_ANOIXI.jpgΟι καλύτερες θεραπείες ομορφιάς για την άνοιξη


Έφτασε η άνοιξη και μαζί της και οι προβληματισμοί για τις ατέλειες στην εμφάνισή μας. Η Αισθητική Ιατρική διαθέτει πολλές και προσβάσιμες λύσεις για κάθε πρόβλημα, άλλες από τις οποίες είναι μόνιμες και άλλες προσωρινές.

Διαβάστε περισσότερα 

hpvvaccineromanou22.jpgMύθοι και αλήθειες για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας


Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο μοναδικός καρκίνος που μπορεί να προληφθεί μέσω του εμβολιασμού. Παρακάτω ξεδιαλύνουμε κάποιους μύθους και αλήθειες σε σχέση με το συγκεκριμένο είδος καρκίνου και τον εμβολιασμό.

Διαβάστε περισσότερα 

wetbedromanou.jpgΌχι πια βρεγμένο κρεβάτι


Η νυχτερινή ενούρηση είναι μια δύσκολη κατάσταση που θέλει ειδικό χειρισμό από τον γονέα, ώστε να μην "τραυματίσει" ψυχολγικά το παιδί. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες απλές τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν.

Διαβάστε περισσότερα 

yellowbluetaxisromanou.jpgΠιο ασφαλή τα κίτρινα ταξί


Μπορεί τις τελευταίες εβδομάδες οι οδηγοί ταξί στην Αθήνα να κάνουν κούρσες του τρόμου με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις σε ταξιτζήδες, μελέτη ωστόσο δείχνει ότι τα κίτρινα ταξί είναι τα πιο... ασφαλή και ότι το κίτρινο χρώμα των ταξί έχει οφέλη τόσο σε χρήμα όσο και σε ανθρώπινες ζωές.

Διαβάστε περισσότερα 

sexsmilingcoupleromanou.jpgΛιγότερο σεξ κάνουν οι Αμερικανοί


Μεγάλη μείωση στη συχνότητα με την οποία κάνουν σεξ εμφανίζουν οι Αμερικανοί σημειώνει μελέτη του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο. Παρόλο που το θέμα του σεξ είναι λιγότερο θέμα ταμπού σε σχέση με το παρελθόν, νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior, έδειξε ότι οι παντρεμένοι και όσοι συζούν έκαναν 16 φορές λιγότερο σεξ το διάστημα 2010-2014 σε σχέση με όσο έκαναν το διάστημα 2000-2004. Επίσης, έδειξε ότι σε σχέση με την τετραετία 1995-1999, το διάστημα 2010-2014 οι Αμερικανοί είχαν λιγότερες σεξουαλικές επαφές.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr