Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Εύα Καϊλή: Παραπληροφόρηση στην Ελλάδα σχετικά με τη CETA και τη φέτα


Απαντήσεις στο θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την προστασία της φέτας με τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΕΕ-Καναδά (CETA) δίνει η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, που μιλά για στοχευμένη παραπληροφόρηση.

Η κ.Καϊλή μιλώντας στο logiastarata.gr αναφέρει τα εξής:
Σχετικά με το ζήτημα προστασίας των ευρωπαϊκών προϊόντων Γεωγραφικών Ενδείξεων και την στοχευμένη παραπληροφόρηση στην Ελλάδα για το θέμα της φέτας, σημειώνεται ότι με τη CETA εξασφαλίζεται πλήρης προστασία για 15 προϊόντα Γ.Ε. της χώρας μας. 
Αυτά είναι όπως αναφέρονται:
 - Greek cheeses: Feta, Kefalograviera, Graviera Kritis, Graviera Naxou, Manouri and Kasseri.

 - Greek olive oils: Kalamata olive oil, Kolymvari Chanion Kritis olive oil, Sitia Lasithiou Kritis olive oil and Olive oil Lakonia. 

- Greek olives: Elia Kalamatas, Konservolia Amfissis.

 - Greek spices: Krokos Kozanis. 

- Greek fresh and processed vegetables: Fassolia gigantes elefantes Prespon Florinas, and Fassolia gigantes elefantes Kastorias.

- Greek confectionery and baked products: Masticha Chiou.

Να σημειώσουμε ότι η φέτα μέχρι τώρα δεν προστατευόταν καθόλου στον Καναδά ενώ αξίζει να τονισθεί  ότι η συμφωνία έχει εγκριθεί από το ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε ότι η φέτα είναι θωρακισμένη στο πλαίσιο της CETA.

Παρ όλα αυτά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Παπαδημούλης, Κούνεβα, Χρυσόγονος, Κούλογλου είπαν όχι και ψήφισαν αρνητικά, όπως και οι βουλευτές Χρυσής Αυγής, ΚΚΕ.

Αντίθετα θετικά ψήφισαν οι ευρωβουλευτές από ΝΔ, Ελιά και Ποτάμι.