Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Ο Αστέρας έχασε στα Αθίκια με ανατροπή 3 - 1 από τον Τενεάτη που ισοφάρισε με τέρμα οφσάιντ

2grlvtwm
Στα Αθίκια ο Αστέρας Δερβενίου, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής , στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας Κορινθίας, ηττήθηκε με σκορ 3 – 1 από τον τοπικό Τενεάτη, ο οποίος ήθελε απεγνωσμένα τους βαθμούς της νίκης για να βελτιώσει την κακή βαθμολογική του θέση.
7j9waqgx Έτσι στο β’ μέρος με αλλαγές παικτών και θέσεων εξαπέλυσε γενική επίθεση, αφού ο Αστέρας προηγείτο με 1 – 0 και διατηρούσε μια ελαφριά υπεροχή και στο τέλος κατάφερε να γυρίσει το αποτέλεσμα πετυχαίνοντας τρία τέρματα από το 77’ και μετά. Πάντως παρ’ ότι το πρώτο τέρμα του ελέγχεται για οφσάιντ και το τρίτο του το πέτυχε στις καθυστερήσεις, η καθολική υπεροχή του Τενεάτη στο τελευταίο 30λεπτο του αγώνα, τον δικαιώνει ως προς το τελικό αποτέλεσμα. Ο Αστέρας, με πολλές απουσίες, δεν μπόρεσε να κρατήσει μέχρι το
τέλος και χάλασε την καλή εικόνα που είχε μέχρι το 60’.
BbejhmhjΟ Αστέρας ξεκίνησε τον αγώνα με σύνεση και πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, απέναντι σ’ έναν αγχωμένο και φλύαρο αντίπαλο. Με σωστή κυκλοφορία, επέβαλε τον ρυθμό του και δεν επέτρεψε στον Τενεάτη να φτάνει σε θέση βολής, παρά μόνο μια φορά στο 23’, όταν μετά από λάθος του Μαγγίνα, ο Επ. Τζαναβάρας βρέθηκε τετ-α-τετ με τον επανεμφανισθέντα τερματοφύλακά του Αστέρα Παναγιωτόπουλο, ο οποίος όμως απέκρουσε με το πόδι σε κόρνερ το σουτ του επιθετικού του Τενεάτη. Ο Αστέρας είχε δύο καλές φάσεις με τους Κουτρούλη και Τόλια στο 6’ και στο 29’, αλλά τα σουτ τους ήταν άστοχα.
2grlvtwmΟι τερματοφύλακες των δύο ομάδων μάζευαν όλες τις μπάλες από τις στημένες φάσεις και δεν άφηναν στους αντίπαλους τους οποιαδήποτε υπόνοια για κάτι πιο ενδιαφέρον.
 Στο 37’ όμως, σ’ ένα πλάγιο φάουλ που κτύπησε ο Μεντής, ο Φωλιάς χώθηκε στην καρδιά της άμυνας του Τενεάτη και από το ύψος του πέναλτι με κεφαλιά εκτέλεσε τον τερματοφύλακα Χισολάρι, που άργησε να πάει προς τη μπάλα, για το 0 – 1.
HmmlzdhjΟ Παναγιωτόπουλος έσβησε σε δύο επόμενες φάσεις, από στημένες μπάλες, τις όποιες ελπίδες των παικτών του Τενεάτη και ο Αστέρας διαχειρίστηκε σωστά το υπόλοιπο χρονικό διάστημα μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.
 Στο β’ μέρος ο Τενεάτης άρχισε να πιέζει περισσότερο, ιδιαίτερα μετά και τις αλλαγές που έκανε ο προπονητής του. Ο Αστέρας δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα στη μεσαία γραμμή του και η πίεση στην άμυνά του μεγάλωνε προοδευτικά. Ο Παναγιωτόπουλος είχε πολλή δουλειά και στο διάστημα από 60’ έως 70’ η περιοχή του Αστέρα “πήρε φωτιά”.
Cldavcr2Ο Παναγιωτόπουλος στο 63’ απέκρουσε δύσκολα ένα κόρνερ με τη μπάλα να βρίσκει το πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού, πριν φύγει και πάλι κόρνερ.
Ο προπονητής του Αστέρα κ. Καραούζος αναγκάστηκε να τροποποιήσει το σχήμα της ομάδας σε 3-5-1-1, αφού ο Τενεάτης τα έπαιζε “όλα για όλα” μεταφέροντας κι άλλους παίκτες στην επίθεση. Αυτό όμως οδήγησε στο να παίζεται η μπάλα συνέχεια γύρω από την περιοχή του Αστέρα, όπου οι αμυντικοί του προσπαθούσαν με ηρωικές προσπάθειες να κρατήσουν το μηδέν.
H3ytt3cmΌμως στο 77’ ο Επ. Τζαναβάρας βρέθηκε πίσω από την άμυνα του Αστέρα σε ελεγχόμενη θέση (διαιτητής πήρε τη φάση επάνω του) και μέσα από τη μεγάλη περιοχή με δυνατό σουτ ισοφάρισε σε 1 – 1.
 Οι χλιαρές διαμαρτυρίες των παικτών του Αστέρα είχαν να κάνουν κυρίως με τη ψυχολογική πίεση που δέχονταν από την κερκίδα και την αγωνιστικότητα των παικτών του Τενεάτη, παρά με την καθαρότητα της φάσης του τέρματος. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 83’ ο Παληός με ωραία ενέργεια από δεξιά απέφυγε τον Κουτρούλη και με σουτ από το ύψος της περιοχής, χαμηλά στη γωνία της εστίας πέτυχε το 2 – 1, παρά την προσπάθεια του Παναγιωτόπουλου που απέκρουσε μεν, αλλά δεν κράτησε την μπάλα έξω από τη γραμμή του τέρματος.
Dq6l82yr
Ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει κερδίζοντας δύο τρεις στημένες μπάλες γύρω από την περιοχή του Τενεάτη, χωρίς αποτέλεσμα και στο 91’ ο Επ. Τζαναβάρας έβγαλε πονηρή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας προς τον Παληό, ο οποίος με ψηλοκρεμαστό σουτ πέτυχε μέσα σε πανηγυρισμούς το τελικό 3 – 1.
1qyuhuzc Συμπερασματικά ο Τενεάτης κέρδισε έναν αγώνα που ήθελε πολύ-πολύ περισσότερο από τον Αστέρα, ο οποίος ξέμεινε από δυνάμεις μετά το 60’. Μεγάλο ρόλο στην τελική διαμόρφωση του αποτελέσματος έπαιξαν η αγωνιστικότητα, στα όρια στου σκληρού παιχνιδιού, των παικτών του Τενεάτη στο β’ μέρος και οι πολλές απουσίες του Αστέρα, που στέρησαν τη δυνατότητα στον προπονητή του για να φρεσκάρει την ενδεκάδα του, όταν αυτό φαινόταν καθαρά στο γήπεδο.
 Ο διαιτητής κ. Ψυχογυιός ελέγχεται για την κατακύρωση του πρώτου τέρματος του Ττενεάτη (αλήθεια τι συνεννοήθηκε με τον βοηθό του κ. Τσολάκη, ο οποίος δεν πήγε στη σέντρα ;), αλλά πέτυχε στη διαχείριση των παικτών σ’ έναν αγώνα που δεν ήταν και ιδιαίτερα εύκολος.
Ο έτερος βοηθός κ. Κλεπετσάνης δεν έκανε λάθη στις υποδείξεις του.
 ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ: Χισολάρι, Καραχοντζίτης, Κακούρος (50’ Παληός), Τόγιας (70’ Π. Οικονόμου), Μαρινός, Μπαλάφας, Επ. Οικονόμου, Ρ. Ποτήρης (46’ Ρομάριο), Δαμαλάς, Επ. Τζαναβάρας, Λέκκας.
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Παναγιωτόπουλος, Ψαρρός, Μετεβελής, Μαγγίνας, Βασιλάρης, Φωλιάς, Τάφα (75’ Μερκούρης), Αντωνόπουλος, Μεντής, Κουτρούλης, Τόλιας.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr