Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ( ΦΩΤΟ)


Το τρελό ,τρελό καρναβάλι στο Δερβένι άρχισε, μιά  "κολόνια" που κρατάει χρόνια, Τριάντα και χρόνια το καρναβάλι του Δερβενίου , το καλύτερο σε όλη βόρειο Πελοπόννησο , φυσικά μετά την Πάτρα, κρατάει τα "σκήπτρα" του , αναλλοίωτα , στο πέρασμα των χρόνων, προπομπός των  άλλων αποκριάτικων εκδηλώσεων που ακολούθησαν σε όλη την Κορινθία.
Απόψε το   Δερβένι γέμισε από κόσμο , όπου στους κεντρικούς δρόμους και αλλού επικρατούν  τραγούδια , χορός, γέλια .νέοι και νέες απο εδώ το Δερβένι τά γύρω χωριά , και όχι μόνο αλλά και από χωριά από την γειτονική Αχαία έρχονται για να γλεντήσουν την τρελή αποκριά στο Δερβενιώτικο Καρναβάλι 2017. Και φανταστείτε τι έχει να επακολουθήσει αύριο κατά την παρέλαση το αρμάτων , των 600+ καρναβαλιστών , την καύση του βασιλιά καρνάβαλου στη πλατεία και το γλέντι που θα ακολουθήσει. Το Δερβένι θα φαίνεται μικρό  όπου θα σημειωθεί το αδιαχώρητο, αδύνατο να χωρέσει το κόσμο που θα  το κατακλύσει για να δεί το μοναδικό καρναβάλι της Ευρωστίνης.
 Παρών στις αποκριάτικες αυτές εκδηλώσεις οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης Δημήτρης Κάσσιος και Κώστας Κουσουλός , ο γιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος Αναστάσιος Γκιολής και πλήθος κόσμου
Φωτογραφία του Giannis Katsaros.