Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Βροχερός ο καιρός του τριημέρου

Βροχέρο θα είναι το Σαββατοκύριακο, με θερμοκρασίες φυσιολογικές για την εποχή, ενώ την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα είναι πιο ήπιος, αν και αναμένεται να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές.


Το Σάββατο περιμένουμε τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στο Ιόνιο 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης, κυρίως στα δυτικά και νότια.
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που σταδιακά από τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


Την Κυριακή Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης, κυρίως στα νότια. 
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε πτώση, κυρίως στα βόρεια.
 
Την Καθαρή Δευτέρα Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 πρόσκαιρα στα δυτικά και νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Πηγή χαρτών: ΕΜΥ