Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Ροχαλητό: Ενοχλητική κατάσταση ή σοβαρή νόσος;



roxalhto.jpgΡοχαλητό: Ενοχλητική κατάσταση ή σοβαρή νόσος;


Ο χειρουργός – ωτορινολαρυγγολόγος, Ιωάννης Αβούρης, ανοίγει το φάκελο «ροχαλητό» και απαντά αναλυτικά σε όλες τις ερωτήσεις που αφορούν στο θέμα.

Διαβάστε περισσότερα 

Πόσο καλά πλένετε τα χέρια σας;

handwashromanou.jpg
Τα μικρόβια βρίσκονται παντού και δεν υπάρχει τρόπος απόλυτης προστασίας. Με τη σωστή υγιεινή των χεριών, ωστόσο, μπορούμε να προστατευτούμε εμείς και οι γύρω μας από ιώσεις και λοιμώξεις που προκαλούν τα διάφορα μικρόβια.

Διαβάστε περισσότερα 

gastric-ring.jpgΝοσογόνος Παχυσαρκία: Γιατί ο γαστρικός δακτύλιος αποτυγχάνει;



Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία της τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου είναι σχετικά απλή, στην πορεία των χρόνων οι ειδικοί έχουν παρατηρήσει μία σειρά σοβαρών μειονεκτημάτων.

Διαβάστε περισσότερα 

Σηκώνετε βάρη ή δουλεύετε νύχτα; Έχετε μικρή πιθανότητα να μείνετε έγκυος!

womannightshiftromanou.jpg
Νέα μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, που δημοσιεύθηκε πριν από μερικές ημέρες στην επιθεώρηση Occupational and Environmental Medicine, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που δουλεύουν νύχτα ή σε κυλιόμενες βάρδιες και εκείνες που έχουν εργασία που απαιτεί μεγάλη σωματική προσπάθεια, όπως το να σηκώνουν βάρη, έχουν λιγότερα ώριμα ωοκύτταρα, ακόμη και υπό ελεγχόμενη ωοθηκική διέγερση.

Διαβάστε περισσότερα 

Πότε πρέπει να βάλει το παιδί μου σιδεράκια;

kidbracesromanou.jpg
Τα δόντια του παιδιού είναι στραβά. Η παρέμβαση του ορθοδοντικού είναι απλώς θέμα αισθητικής, ή έχει και άλλες προεκτάσεις; Και ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να επισκεφθεί κανείς τον ορθοδοντικό; Αυτά είναι δύο από τα κυριότερα ερωτήματα που απασχολούν τους γονείς, σε σχέση με τα σιδεράκια των παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα 

Υγιεινό ...snacking; Κι όμως, γίνεται!

woman-snacking.jpg
Πολλοί άνθρωποι που προσπαθούν να χάσουν βάρος, συνήθως αποφεύγουν να βάλουν στη διατροφή τους τα σνακς, πιστεύοντας ότι έτσι γλιτώνουν θερμίδες. Ωστόσο, ένα μικρό γεύμα μεταξύ των κύριων γευμάτων τις περισσότερες φορές αποτελεί μια έξυπνη ιδέα. Γράφει ο διαιτολόγος-διατροφολόγος, Παρασκευάς Παπαχρήστος.

Διαβάστε περισσότερα 

Πως μιλάμε στα παιδιά μας για τον έρωτα;

florae1.jpg

Είναι αληθινοί οι παιδικοί έρωτες; Ποιους είναι πιο πιθανό να ερωτευτούν οι έφηβοι;Η σχέση με τους γονείς επηρεάζει τις ερωτικές επιλογές των παιδιών; Υπάρχει τρόπος ν’ αυξήσουμε την τύχη των παιδιών μας στον έρωτα;

Διαβάστε περισσότερα 

Κλιμάκιο στο Γ.Ν.Ζακύνθου με εντολή Πολάκη


Κλιμάκιο επιστημονικού προσωπικού από το Νοσοκομείο "ΑΤΤΙΚΟ", μετέβη στο Γ.Ν.Ζακύνθου, με κύριο σκοπό να βοηθήσει  στην επαναλειτουργία των χειρουργείων όσο αφορά στην επιστημονική και πρακτική έκφανση αυτής, με απόφαση  του αναπληρωτή Υπουργού κ. Παύλου Πολάκη.

Διαβάστε περισσότερα 

Κινητή μονάδα αποκτά στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου


Στη δωρεά κινητής μονάδας για το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου προχώρησε το βελγικό ίδρυμα Sainte Pierre, με τη συνέργεια γιατρών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης των Βρυξελλών.

Διαβάστε περισσότερα 

nursehospitale1.jpgΙΣΑ: Θα πράξουμε τα δέοντα για την προϋπηρεσία των συμβασιούχων ιατρών στις ΜΕΘ


Συνάντηση με τους εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (Σ.Ε.Κ.Ε.Ε.Λ.), πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης αναφορικά με την μη αναγνώριση προϋπηρεσίας σε νεοπροσληφθέντες ιατρούς από το ΚΕΕΛΠΝΟ, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών σε ΜΕΘ και λοιπά τμήματα Νοσοκομείων της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr