Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας το Ξυλόκαστρο τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Βλάσιο -Σύνδεση με τον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου Πολιούχου Ξυλοκάστρου

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιος βλασιος ξυλοκαστρο
Πανηγυρική  Αρχιερατικη Θεία Λειτουργία   
Φωτογραφία της Mairi Hlektra.
Καλημέρα σας και Χρόνια σας πολλά
Με θρησκευτική λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους πιστών, ο λαός του Ξυλοκάστρου τίμά στον εορτάζοντα καθεδρικό ναό της πόλεως τον Πολιούχο και Προστάτη του Άγιο Μεγαλομάρτυρα Βλάσιο.
Η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελείται Προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος καί Ὑμηττοῦ, κ. Δανιήλ  παρουσία της Αυτού Εξοχότητος του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου και  συμμετέχουν,  ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Ἄνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου, κ. Δωρόθεος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ἱστιαίας και Βορείων Σποράδων, κ. Χρυσόστομος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Μεθώνης, Κορώνης και Ἀνδρούσης, κ. Χρυσόστομος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού και Πολυφέγγους Ποιμενάρχη μας κκ Διονύσιος.
Φωτογραφία της Mairi Hlektra. 

Στην πανηγυρική θεία λειτουργία παραβρίσκονται ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Σπένσερ Νικόλαος Κουΐκ , οι βουλευτές Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός , Μαρία Θελερίτη , Γιώργος Τσόγκας, και Χρίστος Δήμαςο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης , ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Νιάρρος, οι Βουλευτές Γιώργος Ψυχογιός  o τ. Υπουργός κ. Νίκος Ταγαράς, ο τ. βουλευτής Κώστας Κόλλιας, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Ευριπίδης Γκίατας, Κων/ος Λέγγας κ. Γιώργος Πετρίτσης, κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτριος Κάσσιος,  Παναγιώτης Καλύβας,  Εμμανουήλ Αλογογιάννης και Κων/νος Κουσουλός.Δημοτικοί Σύμβουλοι η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ξυλοκάστρου κ. Σπυριδούλα Καραπανάγου, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέκος Πνευματικός, o Δήμαρχος Νεμέας κ. Κωνσταντίνος Καλαντζής, ο Δημαρχος Σικυωνίων κ. Σταματοπουλος, ο Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων κ. Γ. Γκιώνης, ο Δημαρχος Βέλου - Βόχας κ. Αν. Παπακυριάκου,ο  Διοικητής Πυροσβεστικής Κιάτου , ο Δοιηκητής Α.Τ. Ξυλοκάστρου  , ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ Γρηγόρης Καρπούζης,  η πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Γιώτα Μπάγκα, ο ιατρός κ. Αναστάσιος Γκιολής , ο εορτάζων Πρόεδρος της Μείζονος μειοψηφίας του Δήμου κ. Βλάσιος Τσιώτοςο Αρχηγός της Ελάσσονος Μειοψηφίας κ. Φάνης Μπρακούλιας,οι τ. Δήμαρχοι Ξυλοκάστρου κ. Δημήτριος Σκούρας και Αντώνης Κλαδούχος και Ευρωστίνης κ. Δημήτριος Δούσκας ο Πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος και  πλήθους πιστών...
Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου, που πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία Τιμητικού Αγήματος της Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου, στους δρόμους πέριξ του Ι. Ναού, κατά την διάρκεια της οποίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε για την παρουσία τους και ευλόγησε Ιερό Κλήρο, Άρχοντες και πιστό Λαό.

Μετά το πέρας της Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου επακολούθησε η επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου από τον Δημαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο, στο Δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.
Στη 12.ΟΟ θα ακολουθήσει στο Θέατρο "Αγγελος Σικελιανός" η τελετή  ανακήρυξης επίτιμου δημότη Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου..
Μετά το πέρας της τελετής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που συνοδεύεται από την εορτάζουσα και Κορίνθια την καταγωγή (Βραχάτι) σύζυγό του θα επισκεφθούν την Ιερά Μονή του Αγίου Βλασίου Τρικάλων , και την οποία ο κ. Παυλόπουλος έχει ανεπίσημα επισκεφθεί  αρκετές φορές.