Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

AMYNA KAI FAKE NEWS


Της Λέττας Καλαμαρά  

ΛΕΤΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑ / LETTA KALAMARA JOURNALISTΤο νέο πεδίο της μάχης για την άμυνα της χώρας ανέδειξε η σημερινή επικίνδυνη διαστρέβλωση της πραγματικότητας με την υπόθεση "τα τανκς της Χρυσής Αυγής στον Έβρο" όπως είναι ο τίτλος που δημοσίευσε η εφημερίδα Έθνος (http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/ta_tanks_tis_xrysis_augis_ston_ebro-64977482).

Μετά την κατηγορηματική απάντηση του Γενικού Επιτελείου Στρατού με την οποία αποκαλύπτεται ότι η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Έθνος απεικονίζει πολεμικό υλικό που έχει αποσυρθεί από τα στρατόπεδα εδώ και 30 χρόνια, ο στιγματισμός των Ελλήνων Αξιωματικών που επιχειρήθηκε αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Πώς γίνεται σε ένα όχημα που δεν υπάρχει σε στρατόπεδο του Ελληνικού Στρατού να φωτογραφίζονται ένστολοι με κομματικές σημαίες οι οποίοι έχουν εισέλθει μάλιστα με την αρωγή Έλληνα Αξιωματικού αποτελεί ένα μυστήριο που μόνο ο συγγραφέας τού θέματος μπορεί να γνωρίζει. Σε κάθε περίπτωση η σημερινή προσπάθεια πλήγματος στο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και της κοινωνίας, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή σε συνέχεια και άλλων ψευδών ειδήσεων, των λεγόμενων "fake news", αναδεικνύει τη σημασία της στρατηγικής επικοινωνίας στις σύγχρονες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις.

Ο εχθρός είναι φανερό ότι βρίσκεται ανάμεσά μας και έχει τους τρόπους του να παρουσιάζει το ψέμα ως αποκάλυψη δημιουργώντας μία πραγματικότητα που εξυπηρετεί άλλους αντεθνικούς σκοπούς. Στην Ελλάδα το συγκεκριμένο σκηνικό έχει στηθεί και εξοπλιστεί εδώ και μία πενταετία τουλάχιστον με την αρωγή πολλών. Ένα σύγχρονο Κράτος οφείλει όμως να έχει τους θεσμούς και τις Υπηρεσίες του ώστε να ξετυλίγει το μίτο του ψέματος προτού αυτοί που το υφαίνουν μετατρέψουν το ψέμα σε πραγματικότητα, σε κοινωνικό, πολιτικό και εθνικό ψυχαναγκασμό. Είναι πολλοί οι σμπάροι που μπορεί να χτυπήσει μία φωτογραφία και οι μέρες που ζούμε με την ανύπαρκτη αξιολόγησή μας, απόρροια των ανύπαρκτων αξιών μας, προσφέρονται ως βούτυρο στο ψωμί για τους εχθρούς της Ελλάδας που την υποδούλωσαν ύπουλα επί δεκαετίες και τώρα ζητούν την εκποίησή της.

Μετά τη βαθιά τομή στην ηγεσία του Στρατού και την κατά γενική ομολογία ανάδειξη των αρίστων, το βαθύ Κράτος αντεπιτέθηκε επιβάλλοντας άπειρους και ανίκανους σε ευαίσθητες νευραλγικές θέσεις που κατά σύμπτωση αναδεικνύονται και ως οι πιθανότεροι επικείμενοι χώροι μιας κάποιας ελληνο-τουρκικής σύγκρουσης. Ένα παραμύθι που χρειάζεται συνεργασία από μέσα αναμφίβολα για να παιχτεί και πάλι. 

1η Μαρτίου ξεκινούν οι τακτικές κρίσεις της ηγεσίας του Στρατού και το βαθύ Κράτος έχει μεγάλες βλέψεις. Ήδη ξεκίνησαν τα φιλικά δημοσιεύματα προβολής συνεργατών που ούτε η Αντιτρομοκρατική δεν τους τρομάζει και η αντίστοιχη αρνητική για αυτούς που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην υπηρέτηση της αρετής και τόλμης, χωρίς να βάλουν το χέρι στο μέλι των αμυντικών προμηθειών. Χωρίς να συνοδέψουν ένα Σαββατοκύριακο τους στρατιώτες τους στο ξέφρενο νησί της Μυκόνου. Τώρα και τα αρνητικά δημοσιεύματα για τη Σχολή Εθνικής Άμυνας...

Για να δούμε την επαύριον ποιο fake news θα επιχειρηθεί να εμπορευτεί για την ευνοϊκή μεταχείριση των ανίκανων που ασφαλώς θα σύρουν και όλους τους ομοϊδεάτες τους στη ραχοκοκαλιά της άμυνας της χώρας αλλά και της δημοσιογραφίας. Παλιές μέθοδοι στα όρια της γραφικότητας από τον Έλληνα "Γκιουλέν", σε έναν κόσμο που όπως σχολίασε και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αναζητεί Αρχηγούς και μαχητές για τους διακινητές ναρκωτικών, όπλων και πετρελαίου στην επικράτειά μας. 

Έναν σκληρό πόλεμο που οι τρομπέτες ηχούν και καλούν τους αρίστους και τους τολμηρούς να πολεμήσουν και να γράψουν την ιστορία στον 21ο αιώνα. Χωρίς πύρινους λόγους, με λίγα λόγια αλλά πολύ πολύ κόπο. Με ετοιμοπόλεμες πλήρεις Μονάδες με εκπαιδευμένο έμψυχο δυναμικό και όχι πρόβατα οδηγούμενα σε σφαγή όπως το ατυχές 1897.

Καλές κρίσεις και επικρίσεις αληθινές για την ΕθνικήΆμυνα και τη δημοσιογραφία. Χωρίς άλλα άρβυλα της λαμογιάς από ένστολα σκουλήκια σε καλό-λαδωμένακρατικά γρανάζια που χειρίζονται ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί σε αντάλλαγμα μίας εφήμερης και ηδονικής εξουσίας. Χωρίς άλλους άτολμους και άβουλους επικεφαλής και διευθυντές μέσων ενημέρωσης, έμπορους ψυχών.  

Φωτιά και τσεκούρι στα fake news, για μία πλούσια Ελλάδας σε αξίες και αγαθά...

Thedayaftergr