Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

One night stand: Η επόμενη μέρα

onenightstandromanou.jpgOne night stand: Η επόμενη μέρα


Περίπου ένας στους δύο ανθρώπους στη δυτική Ευρώπη και στις ΗΠΑ έχει κάνει one night stand τουλάχστον μία φορά στη ζωή του. Σε κάποιες χώρες το ποσοστό αυτών που το έχουν κάνει φτάνει στο 70%. Τι γίνεται όμως την «επόμενη μέρα»;

Διαβάστε περισσότερα 

sleepysickromanou.jpgΓιατί νυστάζουμε όταν είμαστε άρρωστοι;


Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι και τα ζώα αισθάνονται κόπωση και υπνηλία όταν είναι άρρωστοι, αλλά τα νηματώδη εξηγούν το πώς συμβαίνει αυτό, υποστηρίζει μελέτη ερευνητών από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια. Η
μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο eLife αποκαλύπτει τον μηχανισμό αυτής της υπνηλίας.

Διαβάστε περισσότερα 

babysolidromanou.jpgΠώς εισάγουμε τις στερεές τροφές στη διατροφή του μωρού;


Οι μήνες πέρασαν, το μωρό μεγάλωσε και ο γιατρός σας είπε πως σιγά σιγά θα πρέπει να αρχίσει να τρώει στερεές τροφές. Οι περισσσότεροι παιδίατροι συστήνουν την εισαγωγή των στερεών τροφών στους έξι μήνες, ενώ άλλοι στους τέσσερις. Στην αρχή οι στερεές τροφές θα πρέπει να δίνονται ως συμπλήρωμα και όχι ως υποκατάστατο του μητρικού ή του ξένου γάλακτος. Το βρέφος είναι έτοιμο να δεχτεί στερεές τροφές όταν μπορεί να κάθεται με κάποια βοήθεια και να κρατήσει σε ικανοποιητικό βαθμό όρθιο το κεφάλι του.

Διαβάστε περισσότερα 

sakxara_vs_lipous.jpgΣάκχαρα vs Λίπους: Τι είναι πιο βλαβερό για τον οργανισμό;


Έχετε σκεφτεί ότι, οι διατροφικές επιλογές σας επηρεάζουν ουσιαστικά τον οργανισμό σας και πως πολλές από τις χρόνιες παθήσεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά απόρροια των τροφών που επιλέγετε να καταναλώνετε; Και πώς θα σας φαινόταν αν κάποιος σας έλεγε ότι τα λίπη είναι σχετικά «αθώα» σε σχέση με τις βλάβες που προκαλούν τα σάκχαρα στα όργανα του σώματος σας;

Διαβάστε περισσότερα 

diab.ets.jpgΕγκρίθηκε στην Ευρώπη η ταχείας δράσης ινσουλίνη aspart


Η Novo Nordisk ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε έγκριση κυκλοφορίας στην ινσουλίνη ταχείας δράση aspart για χρήση στη θεραπεία του σακχαρώδους διαβήτη σε ενήλικες. Η έγκριση κυκλοφορίας καλύπτει όλα τα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε περισσότερα 

nosokthrstogia.jpgΘριάσιο: Στις εφημερίες η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού


Στο πρόγραμμα Γενικής Εφημερίας εντάχθηκε στις 14.01.2017 η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας ΄΄ ΘΡΙΑΣΙΟ΄΄ ,  στα πλαίσια της ενίσχυσης και της διεύρυνσης των υπηρεσιών του νοσοκομείου.

Διαβάστε περισσότερα 

theagets.jpgΘεαγένειο: Δεν θα υπάρξει καμία διακοπή στις χημειοθεραπείες


Η Διοίκηση του Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο» διαβεβαιώνει τους καρκινοπαθείς της Βόρειας Ελλάδας, ότι δε θα υπάρξει καμία διακοπή στη χορήγηση των χημειοθεραπειών τους. Το Α.Ν.Θ. «Θεαγένειο», το μοναδικό Ογκολογικό Νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας, χορηγεί, μεταξύ άλλων, 150 περίπου χημειοθεραπείες την ημέρα σε καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας που τις έχουν ανάγκη.

Διαβάστε περισσότερα 

bldonstogia.jpgΣοβαρές ελλείψεις αίματος – Υπομεταγγιζόμενοι πολλοί ασθενείς

  

Σοβαρές ελλείψεις αίματος, οι οποίες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τους ασθενείς με μεσογειακή αναιμία και άλλους πολυμεταγγιζόμενους, καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ).

Διαβάστε περισσότερα 

methe.jpgΥπ. Υγείας: Σύσκεψη για την έλλειψη κλινών ΜΕΘ – Τι αποφασίστηκε


Συγκεκριμένη πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεπάρκειας κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) θα έχει παραδοθεί στον υπουργό Υγείας μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αντώνη Μαυρομμάτη,  με πρωτοβουλία του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr