Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Τα λεμόνια που έχουν… καρκίνο του μαστού - Πώς βοηθούν στην έγκαιρη διάγνωση

lemonsbce.jpgΤα λεμόνια που έχουν… καρκίνο του μαστού - Πώς βοηθούν στην έγκαιρη διάγνωση


Μια ιδιαίτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού έχει ήδη γίνει viral. H #KnowYourLemons χρησιμοποιεί λεμόνια με…  συμπτώματα καρκίνου του μαστού, στοχεύοντας να υπενθυμίσει στις γυναίκες ότι τα ογκίδια δεν είναι το μόνο σύμπτωμα της νόσου.

Διαβάστε περισσότερα 

lowcalsweetenerromanou.jpgΟι γλυκαντικές ύλες βοηθούν στην απώλεια βάρους- Τρεις νέες μελέτες


Τρεις νέες μελέτες έρχονται να αποδείξουν με στοιχεία ότι αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με ολιγοθερμιδικές γλυκαντικές ύλες, στο πλαίσιο ενός προγράμματος απώλειας βάρους,
μπορούμε να πετύχουμε μείωση της ενεργειακής πρόσληψης -  η χρήση τους μπορεί επομένως να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στη διαχείριση του βάρους.

Διαβάστε περισσότερα 

diabetap.jpgΠρωτοποριακή εφαρμογή για τα άτομα με Διαβήτη


Το πρωτοποριακό application «Κατappολεμώ το Διαβήτη!», που δημιουργήθηκε από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (Ε.Δ.Ε.), με την υποστήριξη της ELPEN, είναι πλέον διαθέσιμο να το αποκτήσουν στο «έξυπνο» κινητό ή tablet τους τα άτομα με Διαβήτη.

Διαβάστε περισσότερα 

sickkidromanou.jpgΕίναι άρρωστο... Να το στείλω στο σχολείο ή όχι;


Δημοσκόπηση που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν σε 1442 γονείς με παιδιά ηλικίας 6-18 ετών, έδειξε ότι οι περισσότεροι γονείς αντιμετωπίζουν συχνά τη σπαζοκεφαλιά: «Να το κρατήσω σπίτι ή να το στείλω σχολείο;», αφού πρέπει να «ζυγίσουν» καταστάσεις, όπως το «πόσο άρρωστο είναι;», αλλά και τις επιπτώσεις της απουσίας από το σχολείο, όπως την απουσία των γονιών από τη δουλειά, τα χαμένα μαθήματα και τα χαμένα τεστ.

Διαβάστε περισσότερα 

steet.jpgΠΙΣ: Νέα προσφυγή στο ΣτΕ για το ασφαλιστικό


Την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), κατά της Υπουργικής Απόφασης για τις ασφαλιστικές εισφορές (30/12/2016), τις οποίες θα αρχίσουν να πληρώνουν οι γιατροί κάθε μήνα, από το Φεβρουάριο, αποφάσισε μεταξύ άλλων το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), που συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή.

Διαβάστε περισσότερα 

paidsospis.jpgΟ Π.Ι.Σ. στα Παιδικά Χωριά SOS


Τη στήριξή του στα παιδιά που φιλοξενούνται στα Παιδικά Χωριά SOS εξέφρασε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, κλιμάκιο του οποίου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκο, επισκέφθηκε  το Σάββατο, 14 Ιανουαρίου, τις εγκαταστάσεις του Χωριού στη Βάρη.

Διαβάστε περισσότερα 

epnosets.jpgΝοσηλευτές: Στη Δικαιοσύνη για το επίδομα θέσης των προϊσταμένων τμημάτων


Το δρόμο της Δικαιοσύνης θα πάρουν οι νοσηλευτές προκειμένου να αποκατασταθεί η "αδικία", όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, σχετικά με το ποσό του επιδόματος θέσης των προϊσταμένων των τμημάτων. Άμεσα αναμένεται ο προσδιορισμός της δικασίμου.

Διαβάστε περισσότερα 

goodfoodbreakfastromanou.jpgΟι 12 καλύτερες τροφές για πρωινό


Το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. “Το πρωί να τρως σαν βασιλιάς”, λέει η λαϊκή παροιμία. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα βγείτε από την πόρτα του σπιτιού σας χωρίς να έχετε καταναλώσει πρωινό, σκεφθείτε ότι παραλείπετε κάτι πολύ σημαντικό για την υγεία και την ευεξία σας. Επίσης, παραλείποντας το πρωινό, έχετε πολύ μεγάλες πιθανότητες να παραφάτε αργότερα στη διάρκεια της ημέρας.

Διαβάστε περισσότερα 

karkstogia.jpgΚαρκίνος προστάτη: Καθοριστικός ο ρόλος της ηλικίας σεξουαλικής ωρίμανσης


Η σεξουαλική ωρίμανση σε μεγαλύτερη ηλικία συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη στην πορεία της ζωής των ανδρών και ιδιαίτερα με την επιθετική μορφή της νόσου, όπως αποκάλυψε μεγάλη μελέτη που χρηματοδοτήθηκε από το World Cancer Research Fund.

Διαβάστε περισσότερα  

stogiatro.gr