Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ! Γιατί μετανοιώνει ο ΓΑΠ –Τι είπε για τον Βενιζέλο

παπανδρεου
Μετανοημένος για ένα πράγμα την περίοδο της διακυβέρνησής του εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου…:
Όπως είπε ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1”, έπρεπε να επιμείνει στο δημοψήφισμα του 2011 καθώς τώρα είναι σίγουρος ότι θα το κέρδιζε:
“Έπρεπε να είχα επιμείνει στο δημοψήφισμα του 2011. Σίγουρα θα το κερδίζαμε. Έπρεπε να είχα επιμείνει περισσότερο”, δήλωσε για τις δικές του ευθύνες, ενώ επεσήμανε ότι “η Κεντροαριστερά πρέπει να έχει ίσες αποστάσεις, τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τη ΝΔ”.
Απαντώντας εξάλλου στις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, δεν θέλησε να πυροδοτήσει περαιτέρω το κλίμα και είπε μόνο πως “ο καθένας έχει την ιστορία του” και πως “πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας”.
“Ο καθένας έχει την ιστορία του, η οποία καταγράφεται. Εγώ πήρα μεγάλες αποφάσεις για την χώρα, όπως το 2015 που διαμόρφωσα το Κίνημα. Πιστεύω ότι η παρουσία μας ήταν απαραίτητη. Νομίζω ο ελληνικός λαός έχει κουραστεί να συζητάμε για τα ίδια. Θα πρέπει σοβαρά να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:.
«Αν πιστεύουμε ότι οι θεσμοί είναι το πρόβλημα της χώρας τότε να τους διώξουμε. Εάν όμως πιστεύουμε ότι εμείς ευθυνόμαστε γι’ αυτές τις εξελίξεις τότε να αναλάβουμε την ευθύνη και να καταθέσουμε προτάσεις που θα μας δώσει τις λύσεις”.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι η Κεντροαριστερά χρειάζεται έναν νέο μεγάλο φορέα, στον οποίο έχουν χώρο όλα τα κόμματά της. Για το θέμα της ηγεσίας, ο κ. Παπανδρέου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να χρειαστούν νέες διαδικασίες από τη βάση, σημειώνοντας ότι δεν θέτει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.
“Οι εκλογές δεν είναι λύση, όμως, εάν δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση ο Αλέξης Τσίπρας τότε θα πρέπει να αλλάξει η κυβέρνηση”, δήλωσε και έκανε λόγο και για εθνική συνεννόηση, στο πλαίσιο των πολιτικών λύσεων που πρέπει να αναζητηθούν για τη χώρα.
“Μακάρι να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, και να αντιληφθεί ότι υπάρχει και προοδευτική γραμμή και να κάνει προοδευτικές προτάσεις, αλλά τέτοια προοπτική δεν βλέπω στον ορίζοντα. Δεν είναι το πρόβλημά μας να πάρουμε την εξουσία, αλλά να αλλάξουμε την εξουσία στην χώρα μας. Το κεντρικό πρόβλημα της χώρας είναι ότι υπάρχει ένα κράτος που δεν λειτουργεί υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Εμείς μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την νοοτροπία” τόνισε.
Arouraios.gr