Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕ... ΠΕΡΙΠΑΤΟ o Oλυμπιακός 4 - 0 στα Χανιά

Χανιά - Ολυμπιακός 0-4
Ο Ολυμπιακός, όπως αποτυπώνεται και στο τελικό σκορ, έκανε έναν υγιεινό περίπατο στα Χανιά. Επικράτησε της ομώνυμης ομάδας με 4-0 για την 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδος  και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου και εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.. Οι «ερυθρόλευκοι» δε συνάντησαν καμιά αντίσταση από τους γηπεδούχους και έφτασαν, ενδεχομένως και πιο εύκολα απ' όσο περίμεναν, στη νίκη.
Παρά το γεγονός ότι ο Πάουλο Μπέντο χρησιμοποίησε αρκετά νέα πρόσωπα, ο Ολυμπιακός δεν έδειξε σε κανένα σημείο να προβληματίζεται. Από την αρχή ως το τέλος κυριάρχησε απόλυτα. Με τον πρωτοεμφανιζόμενο κάτω από τα δοκάρια, Χουτεσιώτη, να είναι θεατής στην αναμέτρηση (από πολύπρονομιακή θέση). Προφανώς καθοριστική συμμετοχή, στο δεδομένο αυτό, είχε και η αδυναμία των γηπεδούχων να κοντράρουν, έστω και κατ' ελάχιστο, τους φιλοξενούμενους.
Ο... χορός των γκολ άρχισε στο 16'. Ο Φιγκέιρας έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά και  ο Καμπιάσο, με υπέροχο σουτ στην κίνηση νίκησε τον Αθανασίου και «άνοιξε» το σκορ. Εννιά λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός διπλασίασε το σκορ με τον Ιντέγε. Ο οποίος, αμαρκάριστος μπροστά στην εστία, δέχτηκε την πάσα από τον Μπουχαλάκη. Και το μόνο που έκανε ήταν, με ωραίο πλασέ, να τη σπρώξει στα δίχτυα.
Το 0-3 έγινε με αυτογκόλ. Στο 42' ο Ο Μάριν εκτέλεσε το κόρνερ και ο Θεολόγου, στην προσπάθεια να απομακρύνει την μπάλα, την έστειλε εντός της εστίας. Επτά λεπτά αργότερα, διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Πάρντο έκανε ένα δυνατό σουτ, αρκετά έξω από την περιοχή, και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αθανασίου.
Στο 69' ο Καρντόσο πέτυχε ένα υπέροχο γκολ, αλλά ακυρώθηκε ως οφ σάιντ κι έτσι πάλι δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει το πρώτο τέρμα με την ερυθρόλευκη φανέλα. 
ΧΑΝΙΑ (Γκάτζιος): Αθανασιάδη, Ζέρης, Ηρακλής, Θεολόγου, Δαμιανάκης, Φουρλάνος, Γκεμίσης, Τσουκάνης, Νικολόπουλος (46' Ντούμος), Μανιάς, Λύρας (58' Σταματής)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέντο): Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Μποτία, Ρομαό, Ντε λα Μπέγια (77' Τσιμίκας), Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Μαρίν, Μανθάτης (65' Ανδρούτσος), Πάρντο, Ιντέγε (46' Καρντόσο)