Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Τι θα πρέπει να πούμε στα παιδιά για τον Άγιο Βασίλη

logo newsletter

santa.jpgΤι θα πρέπει να πούμε στα παιδιά για τον Άγιο Βασίλη


Οι τηλεοπτικές διαφημίσεις παιχνιδιών εν όψει Χριστουγένων δίνουν και παίρνουν και το παιδί σας ετοιμάζεται να γράψει το καθιερωμένο “γράμμα στον Άγιο Βασίλη”; Τι θα πρέπει να πουν οι γονείς στα παιδιά για τον αγαπημένο τους Άγιο;

Διαβάστε περισσότερα 

breakup2.jpgΤα 5 αναπόφευκτα στάδια μετά από έναν χωρισμό


Είστε ακόμη σε σοκ. δεν πιστεύετε ότι η σχέση σας τέλειωσε. Είστε θυμωμένος/η και νιώθετε πληγωμένος/η και εγκαταλελειμμένος/η. Φοβάστε ότι δεν θα ξαναβρείτε ποτέ κάποιον που να σας αγαπάει πραγματικά και να σας φροντίζει. Θρηνείτε τη σχέση που νομίζατε ότι θα κρατήσει για πάντα... 


Διαβάστε περισσότερα 

endsperets.jpgΕνδομήτρια σπερματέγχυση: Ένας ειδικός αποκαλύπτει τα… μυστικά της μεθόδου


Είναι μία λιγότερο επεμβατική και με μικρότερο κόστος τεχνική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, σε σύγκριση με την εξωσωματική, αλλά όπως όλες οι μέθοδοι έχει κι αυτή τα… μυστικά της. Ποια είναι αυτά;

Διαβάστε περισσότερα 

zevgari.jpgΗ σεξουαλική ζωή μετά τον καρκίνο του προστάτη


Ο καρκίνος του προστάτη και η θεραπεία του μπορούν να οδηγήσουν σε δυσκολίες στη σεξουαλική λειτουργία των ανδρών. Τα προβλήματα ποικίλλουν, από αδυναμία επίτευξης στύσης μέχρι απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας.

Διαβάστε περισσότερα 

grammatets.jpgΖ. Γραμματόγλου: Γίναμε όλοι εν δυνάμει ανασφάλιστοι


Στη  μεγάλη αγωνία που παρατηρείται στα νοσοκομεία αλλά και στις ομάδες στήριξης των ασθενών για το αν θα υπάρχει το φάρμακο, για να υποβληθεί ο κάθε ασθενής στη θεραπεία του αναφέρθηκε –μεταξύ άλλων- η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών – Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών, κ. Ζωή Γραμματόγλου, κατά τη διάρκεια των εργασιών του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ασθενών.

Διαβάστε περισσότερα 

spermdonor.jpgΤι θα συμβεί αν πάψουν να είναι ανώνυμοι οι δότες σπέρματος;


Μείωση στον αριθμό των δοτών σπέρματος θα μπορούσε να προκαλέσει η άρση της ανωνυμίας των δοτών, αποκαλύπτει νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Law and the Biosciences.Η μελέτη έδειξε ότι οι περισσότεροι από όσους σήμερα είναι δωρητές, αν επρεπε να δώσουν τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητάς τους θα αρνούντο να κάνουν τη δωρεά, ενώ όσοι δέχονταν θα ζητούσαν αμοιβή για τις... υπηρεσίες τους.

Διαβάστε περισσότερα 

vrav.roche.ets.jpgSalus Index 2016: Διάκριση επιχειρηματικής αριστείας για τη Roche Hellas


Σημαντική διάκριση επιχειρηματικής αριστείας για την επένδυση στην κλινική έρευνα, έλαβε η Roche Hellas στα βραβεία αριστείας «Salus Index 2016». Η βράβευση έγινε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Active Business Publishing με θέμα Υγεία – Φάρμακο – Ομορφιά.

Διαβάστε περισσότερα 

pagoyto_oxi_mono.jpgΠαγωτό: Όχι μόνο για το καλοκαίρι


Αντίθετα με όσα πιστεύουν πολλοί, το παγωτό δεν είναι απαγορευμένο στο πλαίσιο της δίαιτας ή της υγεινής διατροφής. Όπως δεν είναι κατάλληλο γλυκό μόνο για το καλοκαίρι. Στα καλύτερα εστιατόρια, το παγωτό αποτελεί ένα αγαπημένο επιδόρπιο που επισφραγίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα λουκούλλειο γεύμα. Αυτό το καθιστά ιδανική επιλογή, ακόμη και για το γιορτινό τραπέζι.

Διαβάστε περισσότερα 

nivoets.jpgBristol-Myers Squibb: Έγκριση φαρμάκου για το λέμφωμα Hodgkin


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το Nivolumab για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών με υποτροπιάζον ή ανθεκτικό κλασσικό λέμφωμα Hodgkin (cHL) μετά από αυτόλογη μεταμόσχευση αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων (ASCT) και θεραπεία με brentuximab vedotin, ανακοίνωσε η  Bristol-Myers Squibb.

Διαβάστε περισσότερα 
esanets.jpg

Ανασυγκρότηση και νέα εκτελεστική επιτροπή για το ΕΣΑΝ


Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ανασυγκροτήθηκε σε σώμα και εξέλεξε νέα Εκτελεστική Επιτροπή, το Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Νοσηλευτικής, ύστερα από συνεδρίαση που πραγματοποίησε, χθες 29/11/2016.

Διαβάστε περισσότερα