Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Πέτρος Τατούλης "Ανατρέπουμε με τα έργα μας τον αποκλεισμό της Λακωνίας" Παραδόθηκε στην κυκλοφορία το Σκούρα - Πυρί



Εμφάνιση IMG_1951.JPG 
"Η Λακωνία ήταν μια παραμεθόριος περιοχή και ήταν υποχρέωσή μας να ανατρέψουμε αυτή την αδικία. Το πετυχαίνουμε σταθερά με μεγάλο μας όπλο τη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα" τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη τελετή εγκαινίων και παράδοσης στην κυκλοφορία του δρόμου Σκούρα - Πυρί, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016.
Εμφάνιση IMG_1938.JPG"Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου γιατί αυτό που συναποφασίσαμε στις εκλογές του 2010 υλοποιείται" συνέχισε ο κ Τατούλης και τόνισε ότι "έχει μεγάλη σημασία στην πολιτική θεσμική λειτουργία αυτά που λες στους πολίτες να πραγματώνονται, γιατί είναι σύνηθες το φαινόμενο άλλες υποσχέσεις να δίνεις προεκλογικά και άλλες να είναι οι πράξεις μετεκλογικά. Το μεγάλο στοίχημα είναι η συνέπεια του προεκλογικού λόγου με τις μετεκλογικές πράξεις".

Εμφάνιση IMG_1924.JPGΔεν άλλαξε το τοπίο, αντίθετα οι οικονομικές δυσκολίες είναι περισσότερες, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, "και όμως σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον καταφέρνουμε να αντλούμε πόρους και να υλοποιούμε υποδομές που αποδίδουμε στους πολίτες, γιατί έχουμε σχέδιο, εργαζόμαστε σκληρά και έχουμε μαζί μας τους πολίτες".
Σε όλες τις προηγούμενες προγραμματικές περιόδους, κατά το κλείσιμό τους δεν υπήρχε κανένα ολοκληρωμένο έργο, ανέφερε ακόμη ο Περιφερειάρχης και υπογράμισε ότι σε αντίθεση με την πρακτική αυτή η Περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου είναι περήφανη γιατί τα έργα της είναι ολοκληρωμένα, προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον και παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες.
Εμφάνιση IMG_1952.JPG"Αναλάβαμε ένα πολύ δύσκολο έργο, όπως άλλωστε συνέβη και με την παράκαμψη των Βουτιάνων, και πετύχαμε την ολοκληρωμένη υλοποίησή του, γιατί συνεχίζουμε να πιστεύουμε στις δυνάμεις μας και όχι δε μεσσίες που θα λύσουν με μαγικό τρόπο τα προβλήματα" σημείωσε ο κ. Τατούλης για το δρόμο Σκούρα - Πυρί και πρόσθεσε "είμαστε επίσης υπερήφανοι γιατί τα έργα είναι δικά μας, γιατί εμείς τα δουλέψαμε σκληρά και τα πετύχαμε. Δεν τα δούλεψε κάποιος άλλος για εμάς και δεν καλλιεργούμε την ψευδαίσθηση που επικρατεί ότι επειδή εμείς τα εγκαινιάζουμε, εμείς τα φτιάξαμε. Απορρίπτουμε επίσης τις πρακτικές αυτές καθώς υπακούουν μόνο σε μια εφήμερη επικοινωνιακή προσέγγιση με τους πολίτες".
Από τις αρχές του νέου χρόνου ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης θα αρχίσουν να εγκαινιάζονται και άλλα μεγάλα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια στη Λακωνία, όπως το λιμάνι του Γυθείου, το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης, το δρόμο Μονεμβασιά - Νεάπολη και το δρόμο Φωκιανό - Κυπαρίσσι, ενώ μέσα στο 2017 θα ολοκληρωθεί ο δρόμος Γύθειο - Αρεόπολη, θα προχωρήσουν τα έργα στο Γεράκι και θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ η νέα είσοδος της Σπάρτης.
"Τα πέντε αυτά χρόνια έχουμε εξασφαλίσει πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ και έχουμε κάνει παρεμβάσεις σε όλο το οδικό δίκτυο της Λακωνίας. Έχουμε επίσης εξασφαλίσει τους πόρους για την αποκατάσταση των βλαβών από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες στη Νότια Λακωνία και τη Νεάπολη" δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι Το σχέδιό μας για τη Λακωνία από εδώ και πέρα έχει βασικές προτεραιότητες το δρόμο Σπάρτη - Γύθειο, το δρόμο Σκάλα - Βλαχιώτη και το Μουσείο Σπάρτης, το οποίο εμφανίζει μεν σημαντικές δυσκολίες, είμαι ωστόσο αισιόδοξος ότι θα βρούμε τις λύσεις που απαιτούνται για να αποκτήσει η Σπάρτη το μουσείο που της αξίζει. 
Καυτηρίασε τέλος ο κ. Τατούλης το ιδιαίτερα υποκριτικό και όψιμο ενδιαφέρον ορισμένων, οι οποίοι όταν μπορούσαν δεν έκαναν τίποτα και τώρα εμφανίζονται ως εισαγγελείς απλά και μόνο για να δηλώσουν την ύπαρξή τους.
Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Ντία Τζανετέα στο χαιρετισμό της, αφού εξέφρασε τη χαρά της για το μεγάλο αυτό έργο, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη, γιατί με τις ενέργειές του και παρά τα κληρονομημένα προβλήματα του έργου, εντάχθηκε επιτυχώς το έργο το ΕΣΠΑ και ολοκληρώθηκε. Τόνισε επίσης ότι ο δρόμος αυτός είναι ιδιαίτερα αναπτυξιακός γιατί σε συνδυασμό με το Λεύκτρο - Σπάρτη και τη νέα είσοδο της Σπάρτης θα συνδέσει τη Νότια με την κεντρική Λακωνία.
Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου τόνισε ότι από την ολοκλήρωση αυτού του δρόμου βγαίνει το πολιτικό μήνυμα ότι με τη συσπείρωση δυνάμεων σε ένα κοινό σκοπό μπορούμε να επιτύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα για τη Λακωνία και ολόκληρη την Πελοπόννησο, ενώ σημείωσε ιδιαίτερα, όπως άλλωστε και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Σκούρος, ότι το έργο αυτό φέρει τη σφραγίδα του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη.
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης οι Δήμαρχοι Σπάρτης και Μονεμβασιάς, Αντιδήμαρχοι Ανατολικής Μάνης και Ευρώτα και οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου Λακωνίας, του Συλλόγου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, του Εμπορικού Συλλόγου, οι οποίοι έδωσαν τα συγχαρητήρια τους στον Περιφερειάρχη και την Περιφερειακή αρχή για την υλοποίηση ενός δρόμου που ήταν αίτημα για πολλά χρόνια.   
Παρόντες στην τελετή εγκαινίων ήταν επίσης οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Μαντάς, Στεφανόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λακωνίας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων της Λακωνίας, καθώς και πρώην Βουλευτές και Δήμαρχοι της Λακωνίας.