Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Εορταστικό «κάρφωμα» Μητσοτάκη στον Τσίπρα τρώγοντας με πολιτικούς συντάκτες

 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, άκουσε σήμερα, Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος, τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, στις 12 το μεσημέρι από τα παιδιά των εργαζομένων της Ελληνικής Αστυνομίας, στις 12.30 από τον Σύλλογο Κρητών Ασή Γωνιά και στις 13.00 από τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου.
Την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τους διαπιστευμένους συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ της δεξιάς παράταξης. Το ραντεβού κλείστηκε στην παραδοσιακή ταβέρνα «Κακαβιά ο Νίκος» που είναι δίπλα στα παλιά γραφεία του κόμματος και πολλές φορες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την έχει επισκεφτεί.
Η συζήτηση δεν θα μπορούσε εκτός από ευχές να μην έχει και πολιτική χρoιά.
«Νομίζω ότι οι εκλογές δεν φοβίζουν κανένα. Τον Τσίπρα φοβίζουν. Δεν είδα κανένα πανικό στο εξωτερικό και καμία ανησυχία για το ενδεχόμενο εκλογών», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο καθιερωμένο τραπέζι που έκανε στους διαπιστευμένους πολιτικούς συντάκτες για τις γιορτές.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως το χειρότερο σενάριο για τη χώρα είναι να τρενάρει η αξιολόγηση, επισημαίνοντας πως τον Ιούλιο τελειώνουν τα λεφτά οριστικά και «από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο θα είμαστε με την πλάτη στον τοίχο».
Σημείωσε επίσης ότι «και να κλείσει η αξιολόγηση στην οικονομία, δεν θα αλλάξει κάτι» επαναλαμβάνοντας πως «ασυγχώρητο θα είναι να πάμε μέχρι το καλοκαίρι με την πλάτη στον τοίχο και τα λεφτά να τελειώνουν».
Εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, είπε: «Πληρώσαμε μια φορά τις παλινωδίες του κυρίου Τσίπρα. Να τους κοροϊδεύεις όλους συνέχεια, δεν γίνεται. Η κοινωνία καταλαβαίνει ότι η βασική του πρόθεση είναι να παραμείνει στην εξουσία».
Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε και για τα όσα γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες για την αντίδραση του πρωθυπουργού μετά τη συνέντευξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε γερμανική εφημερίδα.
«Καλό είναι, οι προσωπικές αναφορές να αποφεύγονται. Κι εγώ διαφωνώ με τον κύριο Σόιμπλε, πχ για τα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά άλλο αυτό και άλλο οι προσωπικές αναφορές, τις οποίες μάλιστα προσπαθεί μετά να μαζέψει», απάντησε, ενώ, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε, πως ο ίδιος δεν έχει συναντηθεί ή μιλήσει ποτέ με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.
Συνεχίζοντας τις επιθέσεις στον πρωθυπουργό, είπε ότι δεν έχει μεταρρυθμιστική αξιοπιστία.
«Ο κύριος Τσίπρας, με τις πράξεις του έχει δείξει, ότι ούτε καταλαβαίνει, ούτε μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις. Σε επίπεδο μεταρρυθμιστικής αξιοπιστίας δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που κάνει είναι να τακτοποιεί συμβασιούχους και να διορίζει καινούργιους, με σκοπό τη μονιμοποίησή τους», συμπλήρωσε.
Για το επίδομα στους συνταξιούχους, ο κύριος Μητσοτάκης καταλόγισε απίστευτη προχειρότητα στην κυβέρνηση.
«Κι εγώ θα έδινα ένα κομμάτι του πλεονάσματος, αλλά θα το έδινα σε συνεννόηση, για να αποφύγω αυτά τα ευτράπελα με τις δηλώσεις μετανοίας και με διαφορετικούς όρους και κριτήρια. Την ίδια ώρα που τους δίνει χρήματα, τους κόβει το ΕΚΑΣ», πρόσθεσε ο κύριος Μητσοτάκης.
 Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αύριο, Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, στις 11:00, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.