Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Δολοφονία Κυριάκου Αμοιρίδη: Έγκλημα πάθους "βλέπουν" οι αρχές!

Στο απόλυτο θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της δολοφονίας του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη. Ο 59χρονος πρέσβης εξαφανίστηκε από το σπίτι όπου έμενε στο Ριο ντε Τζανέιρο, όπου βρισκόταν για διακοπές, το βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου, όταν ειδοποίησε τη σύζυγό του πως θα βγει αλλά δεν της είπε που επρόκειτο να πάει.

Ήταν η σύζυγός που εκείνη που ειδοποίησε τις αρχές, 48 ώρες μετά, το απόγευμα της Τετάρτης (28.12.2016) πως ο σύζυγός της δεν είχε δώσει σημεία ζωής και εκείνη δεν μπορούσε να έρθει σε επαφή μαζί του. Σύμφωνα με βραζιλιάνικα ΜΜΕ, η Φρανσουάζ Αμοιρίδη υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι ο 59χρονος πρέσβης συνήθιζε να φεύγει χωρίς να λέει που πηγαίνει και πολλές φορές έλεγε πως βρισκόταν σε αποστολές της πρεσβείας.
Σε μια ανατροπή των όσων ήταν γνωστά μέχρι τώρα, βραζιλιάνικα ΜΜΕ αναφέρουν πως η αστυνομία εκτιμά τώρα πως ο Κυριάκος Αμοιρίδης είναι θύμα ενός εγκλήματος πάθους και φέρεται να δολοφονήθηκε στο σπίτι συγγενών του στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου διέμενε και μετά να τον έβαλαν στο αυτοκίνητο που βρέθηκε την Πέμπτη καμένο κάτω από γέφυρα κοντά σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, στην περιοχή Νόβα Ιγουατσού.
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Βραζιλίας, η Φρανσουάζ Αμοιρίδη, η οποία κατάγεται από τη Βραζιλία, διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με έναν στρατιωτικό. Υπάρχουν επίσης αναφορές πως στον καναπέ του σπιτιού όπου έμενε το ζεύγος Αμοιρίδη βρέθηκε αίμα και το έπιπλο, μαζί με άλλα αντικείμενα έχουν μεταφερθεί σε ειδικά δικαστήρια για αναλύσεις.
Μάλιστα, τα ξημερώματα της Παρασκευής (30.12.2016) ο στρατιωτικός με τον οποίο φέρεται να διατηρούσε δεσμό η σύζυγος του Έλληνα πρέσβη στη Βραζιλία πήγε στο αστυνομικό τμήμα για κατάθεσησυνοδευόμενος από δικηγόρο.Η αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει αν ο στρατιωτικός κλήθηκε ως ύποπτος ή ως μάρτυρας. Περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) ο δικηγόρος του έφυγε από το αστυνομικό τμήμα αλλά ο στρατιωτικός παρέμεινε.
Στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής (30.12.2016) η σύζυγος του πρέσβη πήγε επίσης στο αστυνομικό τμήμα, συνοδευόμενη από αστυνομικούς και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο επίκεντρο των ερευνών. Μισή ώρα μετά τη σύζυγο του Έλληνα πρέσβη, στο αστυνομικό τμήμα, οι αστυνομικοί συνόδευσαν έναν άνδρα που φορούσε κουκούλα.
Ο Κυριάκος Αμοιρίδης τα ίχνη του οποίου αγνοούνταν από το βράδυ της Δευτέρας 26 Δεκεμβρίου, βρέθηκε νεκρός μέσα στο καμένο αυτοκίνητό του, στην περιοχή Νόβα Ιγκουατσού του Ρίο ντε Τζανέιρο. Στην ίδια περιοχή ήταν το σπίτι όπου διέμενε ο Αμοιρίδης με τη σύζυγό του κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Ρίο και εκεί τον είδαν για τελευταία φορά πριν χαθούν τα ίχνη του. Ήταν 20:00 το βράδυ της Δευτέρας 26 Δεκεμβρίου όταν ο Αμοιρίδης τηλεφώνησε στη σύζυγό του, η οποία ήταν σε εμπορικό κέντρο της Νόβα Ιγκουασού, και την ενημέρωσε πως θα φύγει από το σπίτι, αλλά δεν της αποκάλυψε που επρόκειτο να πάει. Πήρε το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει για την παραμονή του και φέρεται να κινήθηκε με κατεύθυνση το κέντρο του Ρίο ντε Τζανέιρο. Μέχρι στιγμής δεν έχει ταυτοποιηθεί επίσημα πως το απανθρακωμένο πτώμα που βρέθηκε μέσα στο καμένο νοικιασμένο αυτοκίνητο ανήκει στον 59χρονο πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλίας. Όμως το γεγονός πως οι πινακίδες του καμένου λευκού αυτοκινήτου ανήκουν στο αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο Αμοιρίδης για τις μέρες που θα βρισκόταν στο Ρίο, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αισιοδοξία. Την υπόθεση χειρίζεται το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με τις αρχές της Βραζιλίας και αν ζητηθεί τότε, είναι σε ετοιμότητα τα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα να κάνουν την ταυτοποίηση DNA αν αυτό δεν καταστεί δυνατό μέσω της συζύγου του και της κόρης του.
Το απόγευμα της Πέμπτης (ώρα Βραζιλίας), τρεις μέρες μετά την εξαφάνισή του, το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει βρέθηκε καμένο κάτω από μια γέφυρα, κοντά σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας. Η αναγνώριση του πτώματος θα γίνει με οδοντιατρικό έλεγχο και όχι με τη μέθοδο του DNA.
Με πληροφορίες από newsit.gr, riotimesonline.com και g1.globo.com