Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Γενική απεργία την Πέμπτη- Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Γενική απεργία την Πέμπτη- Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Πανεργατική 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει για την Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ «αντιδρώντας στις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης».
Στην απεργία καλούνται να πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, ιδιωτικό τομέα καθώς και στις ΔΕΚΟ. 
Τα συνδικάτα καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Πέμπτης στο Πεδίον του Άρεως, καθώς και στα απεργιακά συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλη τη χώρα.

«Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά και συνεχή και για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και με επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης που στοχεύουν ευθέως στην καρδιά των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
»Αντιδρούμε σε κάθε σκέψη και στόχευση που θα οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας σε ανακύκλωση της ύφεσης, σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης και ασφάλειας» αναφέρει η ΓΣΕΕ.
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Χωρίς αστικές συγκοινωνίες θα μείνει η Αθήνα την Πέμπτη για πολλές ώρες. Συγκεκριμένα:
Λεωφορεία - τρόλεϊ:  Θα τραβήξουν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων αναμένεται έως τις 10:00 π.μ., ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 20:00. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, αλλά θα κυκλοφορήσουν κάποια λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. 
Μετρό - ΗΣΑΠ - Τραμ: Τα μέσα σταθερής τροχιάς δεν θα λειτουργούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00 πμ και από 16:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Δηλαδή θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.
Πλοία:  Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) έχει αποφασίσει από τη Δευτέρα νέα 48ωρη απεργία. Σε συνδυασμό με τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.