Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο – Εννέα νεκροί και 50 τραυματίες [εικόνες & βίντεο]

LIVE: Τρομοκρατική επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο! Τουλάχιστον 9 νεκροί και 50 τραυματίες - Βίντεο ντοκουμέντο
Οι εφιαλτικές μνήμες από το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας, στις 14 Ιουλίου 2016, "ξύπνησαν" το βράδυ της Δευτέρας.στο Βερολίνο, καθώς σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρχές  μετά την εισβολή φορτηγού σε χριστουγεννιάτικη αγορά της γερμανικής πόλης, με συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον εννέα ατόμων και τον τραυματισμό 50. Το ισλαμικό κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ και αναμεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, υπάρχουν τουλάχιστον εννέα νεκροί, ενώ τουλάχιστον 50 άτομα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία. Τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών επιβεβαίωσαν οι υπηρεσίες Υγείας της Γερμανίας. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία
Το "χτύπημα" έγινε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που είχε γίνει στη γαλλική πόλη, όπου ήταν σε εξέλιξη ο εορτασμός για την πτώση της Βαστίλης. Εκείνο το βράδυ 84 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 65 τραυματίστηκαν.
ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ




 Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το απόγευμα (τοπική ώρα). Το φορτηγό εισέβαλε στον χώρο που είχε στηθεί η χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Breitscheidplatz, στο δυτικό Βερολίνο.
Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία οι δράστες ήταν δύο και ο ένας είναι νεκρός. Σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της τρελής πορείας του φορτηγού. Ο δεύτερος τελικά συνελήφθη.


Ένα Πολωνός μιλώντας στην τηλεόραση είπε πως αναγνώρισε το φορτηγό της εταιρείας του που μετέφερε ατσάλι. Επίσης ανέφερε ότι είχε επαφή με τον οδηγό στις 12:00, αλλά στις 16:00 που τον ξαναπήρε, δεμ τον βρήκε.
Οι Γερμανοί πλέον μιλούν ξεκάθαρα για τρομοκρατικό χτύπημα παρόμοιο με αυτό που έγινε στην Νίκαια της Γαλλίας στις 15 Ιουλίου.
Στο σημείο που εισέβαλε το φορτηγό ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι διασκέδαζαν και πραγματοποιούσαν τα ψώνια τους ενόψει των Χριστουγέννων.
 
Ενημερώθηκε η Μέρκελ για την τρομοκρατική  επίθεση
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ενημερώθηκε για την επίθεση η οποία διαπράχθηκε απόψε σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο του Βερολίνου με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι, δήλωσε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ.
Η Μέρκελ «πενθεί» για τα θύματα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας.
Λίγο νωρίτερα η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας κάλεσε τους βερολινέζους να «παραμείνουν στα σπίτια τους» με ανάρτησή της στο Twitter.




DW - APE