Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Έρχεται ο Ομπάμα στην Αθήνα: Αλαλούμ με την απεργία στις συγκοινωνίες! Ποια μέσα θα λειτουργήσουν κανονικά

Ομπάμα στην Αθήνα: Αλαλούμ με την απεργία στις συγκοινωνίες! Ποια μέσα θα λειτουργήσουν κανονικά
Μπάχαλο επικρατεί τις τελευταίες ώρες με τις στάσεις εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς, καθώς το μεσημέρι τα σωματεία ανακοίνωσαν πως αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι απεργίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά και μέσα στις επόμενες ώρες θα υπάρξει νέα ανακοίνωση. 
Στην περίπτωση που οι απεργίες πραγματοποιηθούν κανονικά:
- Μετρό: Τα πρώτα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 10:00 π.μ. Τα δρομολόγια της γραμμής 3 προς και από το αεροδρόμιο θα ξεκινήσουν μετά τις 11:20 π.μ. (Πρώτο δρομολόγιο Μετρό από το Αεροδρόμιο στις 11:30 Πρώτο δρομολόγιο από Αγία Μαρίνα προς Αεροδρόμιο στις 10:56).
- Κλειστοί θα παραμείνουν από τις 12:00 και μέχρι νεοτέρας οι σταθμοί Μέγαρο Μουσικής, Ευαγγελισμός, Σύνταγμα, Ακρόπολη και Συγγρού Φιξ του Μετρό, καθ υπόδειξη της αστυνομίας. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς στάση.
- Άγνωστο αν τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ θα αρχίσουν στις 10:00 π.μ. ή από την έναρξη της βάρδιας. (Επισήμως ισχύει η απεργία)
- Το Τραμ θα λειτουργήσει από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας.
- Προαστιακός: Από ώρα 10:00 έως και τουλάχιστον 11:30 θα ανασταλούν τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στην περιοχή του Αεροδρομίου
- Από τις 5:00 π.μ. αναμένεται κλείσιμο δρόμων περιμετρικά του Πολυτεχνείου και προσωρινές τροποποιήσεις διαδρομών των Λεωφορείων και Τρόλεϊ που διέρχονται από την περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο καθώς και μεταφορά των αφετηριών που βρίσκονται κοντά στο Πολυτεχνείο.
Χάος θα επικρατεί στους δρόμους, τόσο αύριο. Τρίτη, όσο και την Τετάρτη, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τροχαίας, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.