Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Σημαντική βαθμολογική ανάσα για τον Αστέρα, 1-0 τον Λεβαδειακό

Σημαντική βαθμολογική ανάσα για τον Αστέρα, 1-0 τον Λεβαδειακό
Τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Super League πανηγύρισε ο Αστέρας Τρίπολης. Χάρη σε γκολ του Νίκο Φερνάντες στο 9ο λεπτό, οι Αρκάδες επικράτησαν 1-0 του Λεβαδειακού στο γήπεδο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης», για την 9η αγωνιστική, και πήραν βαθιά βαθμολογική «ανάσα».


Γνωρίζοντας ότι παίζουν «με την πλάτη στον τοίχο», οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό, με σουτ του Νίκο Φερνάντες μετά από σέντρα του Καλτσά.

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αντιδράσει και πλησίασε την ισοφάριση στο 15΄, όταν ο Ντοναρούμα έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μάντζιου. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Τόνι Σίλβα μετά από κεφαλιά-πάσα του Ουόν «κατάφερε» να αστοχήσει μέσα από τη μικρή περιοχή. Στο 22΄ ο Αστέρας παραλίγο να διπλασιάσει τα τέρματά του από... καραμπόλα στον Φαρίνια, μετά από προσπάθεια του Φερνάντες, όμως ο Ουόν έδιωξε προ της γραμμής, ενώ οι Αρκάδες είχαν άλλη μία σπουδαία ευκαιρία στο 35΄ με τον Τσιλιανίδη, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Ναμάσκο. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με ακόμη μία καλή στιγμή για τους Βοιωτούς με τον Μάντζιο, το σουτ του οποίου στο 40΄ έδιωξε με τα πόδια ο Ντοναρούμα.

Στο β΄ μέρος το ματς δεν είχε τον ίδιο ρυθμό, καθώς μάλιστα οι Αρκάδες οπισθοχώρησαν, θέλοντας να κρατήσουν τη νίκη. Ο Ντοναρούμα απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Μιλιάζες στο 65΄ στη μοναδική αξιόλογη φάση ως το τέλος αφού, παρά το ρίσκο που πήρε με τις αλλαγές του ο Ράτκο Ντόστανιτς, ο Λεβαδειακός δεν κατόρθωσε να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Αστέρας πανηγύρισε μία σημαντική νίκη και πλέον ελπίζει σε καλύτερη συνέχεια.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Ευαγγέλου, Χαμντανί, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης, Φαρίνια (74΄ Ιωαννίδης), Καλτσάς (70΄ Κώτσιρας), Νίκο Φερνάντες (85΄ Ντουντού)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Μεντί, Ουόν, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί (80΄ Καλτσάς), Μαχαίρας (67΄ Βασιλείου), Τόνι Σίλβα (85΄ Καραμπουέ), Ζεζίνιο, Γιακουμάκης, Μάντζιος

 * Τέλος στη «λευκή» ισοπαλία έμειναν Βέροια και Πλατανιάς στην Ημαθία