Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Υπάρχει deal συγκυβέρνησης Τσίπρα – Μητσοτάκη;

tsipras-mitsotakis-sygkyvernhsh.JPG
Πολύ χαλαρή η νέα Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η μικρομεσαία αγορά – το προνομιακό πεδίο δράσης της πάλαι ποτέ μεγάλης κεντροδεξιάς – κυριολεκτικά πνίγεται από φόρους και δάνεια και τα στελέχη της ΝΔ περιορίζονται σε επιδερμικά δελτία τύπου.
Δεν βγαίνουν στην κοινωνία, δεν ξεσηκώνουν τους πολίτες, δεν παίζουν μπάλα εκεί που ο χλοοτάπητας είναι στρωμένος από το χάος του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς φαντάζεται η ΝΔ ότι θα φύγει ο
κακός ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν υπάρξει λαϊκή πίεση; Με τα δελτία τύπου;
Οι πληροφορίες από την Ευρώπη λένε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κλείσει τη συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα με προξενήτρα τη Γερμανία. Αναφέρουν πώς η νέα Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να αναδείξει το θέμα της καταστροφής της μικρομεσαίας τάξης, αφού αυτό δεν συμφέρει τις πολυεθνικές που θέλουν να αγοράσουν δάνεια και επιχειρήσεις. Ειδικά στον Τουρισμό όπου εκεί τα ανοίγματα της αγοράς είναι τεράστια και από την άλλη είναι η μόνη πηγή άμεσων εσόδων που συμφέρει τα ξένα funds να επενδύσουν.
Αν λοιπόν επίκειται συνεργασία της νέας Νέας Δημοκρατίας με το ΣΥΡΙΖΑ, ανατωτιόμαστε από που έχει πάρει εξουσιοδότηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Να μην μπερδευόμαστε, άλλο είναι οι προϋποθέσεις της Εθνικής συναίνεσης για τα μεγάλα εθνικά θέματα και άλλο η συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής που σκοτώνει την μικρομεσαία Ελληνική επιχειρηματικότητα, τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας.
Και το υποτιθέμενο σκληρό ροκ της νέας Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες, άσχετα που έχει καταλήξει σε επικοινωνιακό βατερλό, ελάχιστα ενδιαφέρει την κοινωνία που βλέπει άλλη μία σύγκρουση πολιτικών και επιχειρηματικών νταβατζήδων.
Η ουσία παραμένει στη δυναμική υπεράσπιση της μικρομεσαίας τάξης. Εκεί η νέα Νέα Δημοκρατία, είναι απούσα. Κάτι που μετριέται στις δημοσκοπήσεις με τη διατυπωμένη απογοήτευση των πολιτών. Και αν αυτό συμβαίνει λόγω της συμφωνίας για συγκυβέρνηση, τότε η νέα ηγεσία της ΝΔ, διολισθαίνει επικίνδυνα.
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com/