Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Χαμός στη Βουλή: Πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πέταξαν φυλλάδια [εικόνες]

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/09/vouli-fylladia1.jpg 

Απίστευτες ήταν οι σκηνές που διαδραματίστηκαν πριν λίγο τη Βουλή με αφορμή τις ιδιωτικοποιήσεις που περνά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το πολυνομοσχέδιο.
Πρωταγωνιστές ήταν οι κ.κ. Θανάσης Πετράκος και Στάθης Λεουτσάκος, στελέχη της ΛΑΕ και πρώην βουλευτές. Ανέβηκαν, λοιπόν, στα θεωρεία και πέταξαν φυλλάδια που έγραφαν «Ας ιδιωτικοποιηθούν πάντα» και τα οποία έπεσαν στα έδρανα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος…» γράφει το απόσπασμα από βιβλίο του Σαραμάγκου που υπήρχε πάνω στο φυλλάδιο και το οποίο καταλήγει: «Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την … την μάνα που σας γέννησε».

 fylladio-1300
Στην Ολομέλεια,  δημιουργήθηκε αναστάτωση και οι αστυνομικοί της Βουλής έσπευσαν να τους έβγαλαν έξω. Εκείνη την ώρα στο βήμα της Βουλής ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς ο οποίος επιχείρησε να απονευρώσει την κίνηση, σχολιάζοντας ότι η Βουλή είναι χώρος έκφρασης των ιδεών.

֕ˋDɁ ̅ ʅɌōϠԏՠƏƅ Ӂс́Êϕ Ѕԁ΅ PϠԏ ȅّʼnϠԇӠՋǓ ϠБه͠ՋŕԇӠԏՠӕщƁ ȁ́ӇӠЅԑJϓΑπό την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου θέλησε να… τρολάρει τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ζητώ να μην υπάρξει τιμωρία για τους πρώην συναδέλφους μας βουλευτές, οι οποίοι θα έπρεπε να είναι εδώ κάτω στα έδρανα όχι στα θεωρεία» είπε και κατέληξε καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ: «Αλλά τους στείλατε στα θεωρεία για να μην βρίσκονται εδώ και σας θυμίζουν τι λέγατε πέρσι».