Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Τη «συμφωνία αλήθειας» με τους πολίτες και οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ

Μητσοτάκης: Με οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση στη ΔΕΘΤη «συμφωνία αλήθειας» με τους πολίτες θα παρουσιάσει απόψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία που θα κάνει προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, στις 8μ.μ., στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.
Πρόκειται για τον «οδικό χάρτη» της Ν.Δ. για την έξοδο της χώρας από την κρίση και, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, αποτελείται από κοστολογημένες προτάσεις και μετρήσιμους στόχους.
Το «παρών» στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη αναμένεται να δώσουν δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς.

Το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε περιοδεία σε περίπτερα της ΔΕΘ, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Τον πρόεδρο της ΝΔ ξενάγησαν ο πρόεδρος της ΔΕΘ - Helexpo,Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεία από το περίπτερο του Γ΄ Σώματος Στρατού. Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα περίπτερα της Ρωσίας (είναι η τιμώμενη χώρα στην 81η ΔΕΘ), της Κύπρου, του ΟΛΘ, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών, της ΓΣΕΒΕΕ, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, της Ομοσπονδίας Αναπήρων, των Παιδικών Χωριών SOS, του Συλλόγου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Ελπίδα», όπου έγινε και ο ίδιος εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Η περιοδεία που κράτησε περισσότερο από μία ώρα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Η δημόσια τάξη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ελευθερία και την ανάπτυξη, στηρίζουμε τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ στο καθοριστικό έργο που έχουν αναλάβει», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη του στο περίπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

«Χρέος μας η στήριξη των πολύτεκνων»

Χρέος της ΝΔ είναι η στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας - η οποία, όπως είπε, έχει δοκιμαστεί περισσότερο από την κρίση - «αλλά στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων του Συλλόγου Πολύτεκνων στη Θεσσαλονίκη.
Άλλωστε απόψε στην ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της 81η Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, θα εξαγγείλει στοχευμένες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως υπάρχουν, παρεμβάσεις χωρίς ιδιαίτερο κόστος, οι οποίες σηματοδοτούν την ανάγκη να στηριχθούν από την πολιτεία όσοι επιλέγουν να αποκτήσουν μεγάλες οικογένειες.
«Εάν συνεχίσουμε σε αυτήν την πορεία, ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2050 θα είναι περίπου 7.500.000. Και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε πρωτίστως για λόγους, εθνικούς. Σήμερα γεννιούνται κατά μέσο όρο 1,4 παιδιά, όταν χρειαζόμαστε περίπου 2,1 παιδιά για να κρατήσουμε τον πληθυσμό μας σταθερό», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
Όπως τόνισε το θέμα δεν αφορά μόνο τους πολύτεκνους, αφορά πολλές οικογένειες, οι οποίες δεν αποφασίζουν καν να κάνουν το δεύτερο παιδί ή το τρίτο παιδί, ή δεν μπορούν καν να κάνουν το πρώτο.
Ο Σύλλογος Πολύτεκνων απένειμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη αναμνηστικό μετάλλιο, το οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ το αφιέρωσε στη μητέρα του. «Θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ για το μετάλλιο, το οποίο θα ήθελα να το αφιερώσω στη μνήμη της μητέρας μου, της Μαρίκας Μητσοτάκη», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και αναφέρθηκε σε εκδήλωση το 1992, οπότε τιμήθηκε η μητέρα του.
«Για πρώτη φορά, κατοχυρώθηκε η έννοια της πολύτεκνης μάνας, η ίδια ήταν ευαισθητοποιημένη, ως μητέρα 4 παιδιών και αναγνώριζε, όπως και εμείς αναγνωρίζουμε τη σημασία τού να στηριχθεί η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλετε».
Η τριήμερη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη για την 81η ΔΕΘ θα ολοκληρωθεί αύριο με τη συνέντευξη Τύπου, στη 1μ.μ., στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».