Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον απερχόμενο Πρέσβη της Τουρκίας

Εμφάνιση 040A0729.jpg
Τον απερχόμενο Πρέσβη της Τουρκίας, κ. Kerim Uras, υποδέχθηκε σήμερα, στη Βουλή των Ελλήνων, ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου κ. Νικόλαος Βούτσης. Στη συνάντηση παρέστησαν
επίσης ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αναστάσιος Κουράκης και ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κ. Κωνσταντίνος Δουζίνας.
 Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρέσβη της Τουρκίας καθώς κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του «κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη σύσφιξη της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες» και εξέφρασε την ευχή «στο νέο πόστο που αναλαμβάνει να εργαστεί με την ίδια συνέπεια έτσι ώστε να συνεχίσουν να ισχύουν ή ακόμα και να αποκατασταθούν οι καλύτερες δυνατές σχέσεις ανάμεσα στις γείτονες χώρες και τους λαούς μας».
Από την πλευρά του ο κ. Uras τόνισε πως μετά από πέντε χρόνια αποχωρεί από την Ελλάδα με τις ωραιότερες αναμνήσεις, και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων δήλωσε πως «στην Τουρκία έχετε ένα φίλο και για οτιδήποτε χρειαστείτε είμαστε στη διάθεσή σας».

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης