Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Στην τελική ευθεία - ολοκληρώνεται η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες

Πληροφορίες ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες
Επί τουλάχιστον 60 ώρες είναι κλεισμένοι στην ΓΓΕΕ οι 8 υποψήφιοι για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες σε μια μαραθώνια διαδικασία που θέλει γερά νεύρα και απαιτεί υπομονή και ψυχραιμία από τους συμμετέχοντες υποψήφιους καναλάρχες, την κυβέρνηση αλλά και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ που ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας.
Η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και η ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων αναμένεται από ώρα σε ώρα.

Η ώρα που πολλοί περίμεναν, κυρίως οι εργαζόμενοι στα κανάλια, έχει φτάσει. Οι πόρτες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης θα ανοίξουν από λεπτό σε λεπτό και θα βγουν οι νέοι κάτοχοι των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών. Η δημοπρασία που ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τρίτης (30.08.2016) ολοκληρώνεται και από σήμερα ξεκινάει μια ακόμη πιο δύσκολη περίοδος, αφού είναι βέβαιο πως οι "χαμένοι" δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια.
 Οι πληροφορίες, οι οποίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο και δεν μπορούν πλήρως να επιβεβαιωθούν λένε ότι παίζεται σκληρό πόκερ ειδικά για την τέταρτη και τελευταία άδεια. Κι αυτό, γιατί το τίμημα προφανώς πρέπει να έχει ανέβει πολύ και κανείς από τους 8 υποψηφίους δεν γνωρίζει ποιος είναι ο κάτοχος των πρώτων τριών.
 Όπως έχει ήδη δηλώσει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, εντός 90 ημερών η Digea θα υποχρεωθεί να μεταδίδει στο εξής μόνο το σήμα των αδειοδοτημένων σταθμών.
 Πληροφορίες ότι αυτήν την ώρα συντάσσεται το πρακτικό. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, τα μέτρα ασφαλείας στην αστυνομοκρατούμενη ΓΓΕΕ πήραν παράταση μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΙ, δύο επιχειρηματίες έχουν αντιδράσει και δηλώνουν αποφασισμένοι πως δεν πρόκειται να μείνουν και τρίτη νύχτα κλεισμένοι στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Σύμφωνα με το διαδικαστικό, νικητές και ηττημένοι είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στα ερμητικά κλειστά γραφεία της ΓΓΕΕ, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία και δημοπρατηθούν και οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.