Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΣΤΟN ΑΓΙΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΣΤΑ ΜΕΝΤΟΥΡΙΑΝΙΚΑ ΜΕΤΟΧΙΟ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΖΑΧΟΛΗΣ.

104 9740
104 9765Τα Μεντουργιάνικα Δερβενίου και το εκεί Ι. Μετόχιο της Ι. Μονής Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης επισκέφτηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος προκειμένου να χοροστατήσει, σύμφωνα με το εκδοθέν πρόγραμμά του, στην Ι. Ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος. Τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ και οι Διάκονοι του, ενώ συμπροσευχήθηκε μαζί τους ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ευρωστίνης Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Ιωάννης Γιαννακάς.
104 9746Ωφέλιμους και πνευματικούς λόγους προς την Μοναστική Αδελφότητα και τους παρισταμένους ευσεβείς Χριστιανούς απηύθηνε ο κ. Απόστολος Νικολαΐδης, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, ως μητέρας του Κυρίου και Θεού μας αλλά και ως μητέρας όλων των Χριστιανών, στην οποία ακόμα και οι πλέον βλάσφημοι προστρέχουν και αναζητούν στην σκέπη 
104 9768Της την ανακούφιση και την παρηγοριά. Επιπρόσθετα, τόνισε ότι η Παναγία μητέρα μας βρίσκεται πάντοτε κοντά μας έτοιμη να παράσχει σε όλους την βοήθεια και την μεσιτεία της «προς το συμφέρον της αιτήσεως».
Μετά το πέρας της Ι. Ακολουθίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μοίρασε στους πιστούς από μια εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, ως ευλογία, ευχόμενος παράλληλα «καλό και ευλογημένο Δεκαπενταύγουστο»..
104 9744
104 9753104 9751
 imkorinthou.org