Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Εγκαίνια πλατείας Θαλερού και ονοματοδοσία σε πλατεία «Άγγελος Σικελιανός»



Εμφάνιση DSC_2760A.jpg 
Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών του χωριού, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 20 Αυγούστου στις 8.00 μμ., τα εγκαίνια της Πλατείας στο Θαλερό και η ονοματοδοσία της σε Πλατεία Άγγελου Σικελιανού. 
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, με την από 29/6/2016 ομόφωνη απόφασή του Δημοτικού Συμβουλίου του, αλλά και η ευγνωμονούσα κοινότητα του Θαλερού προέβησαν σε αυτή τη συμβολική, αλλά ουσιαστική κίνηση, για να αποδώσουν τη δέουσα τιμή στον Ελληνολάτρη ποιητή, που έκανε  γνωστό το Θαλερό σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο και του χάρισε μια αιώνια θέση στα ελληνικά και παγκόσμια γράμματα.
Εμφάνιση DSC_2824.JPGΤα εγκαίνια και τον αγιασμό, ακολούθησε εκδήλωση τιμής για το διακεκριμένο συντοπίτη μας ποιητή Άγγελο Σικελιανό, της οποίας ηγήθηκε ο μέγας Δάσκαλος και ποιητής Τάκης Μιχόπουλος, και η οποία περιελάμβανε τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης στήλης προς τιμήν του ποιητή, απαγγελίες ποιημάτων του, ενώ ακούστηκαν και μελοποιημένα ποιήματα του.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης και την επιλογή των ποιημάτων έκανε ο αρχιμουσικός κ. Ανδρέας Χασάπης, τα ποιήματα δε απήγγειλε ο κ. Αλέκος Σφακιανός και το χρονικό της ζωής του Άγγελου Σικελιανού ανέγνωσε ο κ. Κώστας Καλογήρου.
Τη βραδιά πολιτισμού τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Γιώργος Ψυχογιός και ο πρώην Υπουργός  κ. Νίκος Ταγαράς, Παρευρέθησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παναγιώτης Καλύβας, Δημήτρης Κάσσιος Εμμανουήλ Αλογογιάννης, οι επικεφαλής των συνδυασμών της μειοψηφίας κ.κ. Βλασης Τσιώτος και Φάνης Μπρακούλιας, αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Θαλερού κ. Άγγελος Λινάρδος και οι πρόεδροι Δ.Κ. Ξυλοκάστρου κα Σπυριδούλα Καραπανάγου, Τ.Κ.  Μελισσίου κ. Παναγιώτης Αδρακτάς και Τ.Κ. Πύργου κ. Προκόπης Βυζάς.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και βράβευση από το Δήμαρχο κ. Ηλία Ανδρικόπουλο, του Ανδρέα Μηλιώτη, εκλεκτού συνδημότη μας, ποιητή και πεζογράφου για τη σημαντική συνεισφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό.