Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Με επιτυχία η Γιορτή Κερασιού στο Πύργο Κορινθίας


Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργου πραγματοποίησε το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 στις 08:00 στην κεντρική πλατεία της τοπικής κοινότητας Πύργου την ετήσια «Γιορτή Κερασιού». 
Οι ομιλητές της εκδήλωσης γεωπόνοι κος Πέτρος Ορφανός, Γεωπόνος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου και κος Βλάσης Γεωργόπουλος Προϊστάμενος ΓΕΑΛ του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αναφέρθηκαν στην καλλιέργεια του κερασιού και ειδικότερα στις λιπάνσεις που απαιτούνται, στο χειρισμό του εδάφους καθώς και τους μετασυλλεκτικούς χειρισμούς του προϊόντος με σκοπό την βελτίωση της ποιότητάς του. 

Τα κεράσια είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα φρούτα γεμάτα βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και μας προσφέρουν πολλαπλά οφέλη. Η διατροφική τους αξία είναι μεγάλη και επιπλέον υπερτερούν των περισσότερων φρούτων και λαχανικών ως προς την περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά. 
Όσο για τις έρευνες που τα αφορούν, αναδεικνύουν τις ολοένα και περισσότερες ευεργετικές δράσεις τους στον οργανισμό, γεγονός που τα καθιστά έναν πολύτιμο θησαυρό για την υγεία.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου κος Ηλίας Νιάρρος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Δημήτρης Κάσσιος, κ. Παναγιώτης Καλύβας, κ. Κώστας Κουσουλος, ο αρχηγός της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Βλάσης Τσώτος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Τάσος Γκιολής και κ. Νίκος Κεκερής